Säg hej till Olof! Vår nya skogliga kompetens.

Hushållningssällskapet Halland har rekryterat Olof Stenström för att jobba med oberoende skogsrådgivning mot Hallands skogsägare.

Olof är uppvuxen utanför Slöinge och har alltid varit mycket i skog och mark. Utöver att vistas i skogen har han även ett stort intresse i jakt och hundar. 2010 tog han examen som Skogsmästare och har sedan dess varit anställd hos Holmen skog, först som trainee på Holmen skog Region Örnsköldsvik och senare som Virkesköpare på region Norrköping.

Nu har han börjat sin anställning som Skogskonsult hos Hushållningssällskapet Halland där han kommer jobba med oberoende skogsrådgivning.

Hur ser din roll som oberoende skogsrådgivare ut?
– Jag ska vara ett stöd för skogsägarna i Halland och kan hjälpa till med att upphandla skogsvård, sälja avverkningsrätter eller stämpla rotposter. Men jag kommer även syssla med rådgivning och planering på kort och lång sikt, där skogsägarens mål och önskan kommer främst säger Olof, som menar att det krävs planering för att nå sina mål med skogsbruket.

– Skog är långsiktigt och för att det ska vara hållbart att nå sina mål på kort och lång sikt behövs det kunskap och planering. Hushållningssällskapets skogskonsulter finns för oberoende rådgivning så att skogsägaren når sina mål oavsett om målen berör ekonomi, brukande eller en långsiktig plan.

Hushållningssällskapets skogsrådgivare finns vi över hela landet, organiserade i fristående Hushållningssällskap och bolag. Vi är glada att få hälsa Olof välkommen till vår kunskapsorganisation!

Läs mer om vad Olof kan göra för dig.

Välkommen att kontakta mig, oavsett areal och omsättning!

Olof Stenström
Skogskonsult

Hushållningssällskapet Halland
Lilla Böslid 146
30596 Eldsberga

Telefon 035-465 04 | 072-251 65 04
Epost olof.stenstrom@hushallningssallskapet.se