Säg hej till Karin!

Karin Nordström är Mathantverkare med stort M och ny ledamot i Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbottens förvaltningsutskott. Här får vi lära känna henne lite bättre.

Vem är Karin och vilken typ av företag driver du?
– I mitt företag Jokkmokksbär gör jag det mesta som går att göra med de skogsbär som växer här i skogarna runt Jokkmokk. Eftersom jag arbetar småskaligt är mathantverket i sig viktigt för mig. Jag vill ha kontroll över alla led, från inköp av de bästa bären till vackra etiketter på de flaskor och burkar jag säljer. Jag har inte varit i livsmedelsbranschen särskilt länge, c:a 8 år. Innan dess var jag kommunal administratör, som jag också trivdes med, men jag är otroligt nöjd med att hinna med en andra ”karriär” inom de gröna näringarna. Jag njuter av att komma in i mitt tillagningskök varje morgon. Det är en utmaning att som ensam anställd i mitt företag hinna med allt som ska göras. Ibland blir dagarna långa och många helger blir fullbokade med jobb.

Vad har du för relation till Hushållningssällskapet?
– Jag tycker att jag under min korta tid inom den gröna näringen fått stor hjälp av både Hushållningssällskapet och Eldrimner, Sveriges nationella centrum för mathantverk i Ås i Jämtland. Jag är också Eldrimners regionala representant i Norrbotten. Det betyder att jag ska vara en lokal ambassadör och sprida kunskap om mathantverket i Norrbotten.

Vilka frågor vill du att Hushållningssällskapet ska arbeta med i framtiden?
– Jag vet att det finns många som jag i Hushållningssällskapets medlemsregister och jag brinner för de småskaliga företagen. De främjar både närhet och kvalité. Jokkmokk som både är en inlands- och glesbygdskommun har också gjort sig känd för sina många små matföretag och vi kan göra stor skillnad där vi bor. Den stöttning som Hushållningssällskapets olika projekt gör för vår målgrupp är viktig. Att få möjlighet att diskutera med andra företagare, både om företagsutveckling i stort och på detaljnivå är nödvändigt för vår överlevnad.