Mer om Reko-ringar

Här samlar vi matnyttiga tips för dig som vill gå lite djupare i Reko-ringsvärlden. Har du tips på utvärderingar, poddar, seminarier eller annat vi ska lägga upp här så hör av dig till oss!

Kunskapspodden – REKO – här för att stanna? Lyssna på Kunskapspodden om REKO som rörelse. Möt Thomas Snellman, mannen som startade REKO-konceptet, Heidi Valtari, forskare vid Åbo universitet, REKO-administratörerna Annica Gustafsson och Victoria Svensson och REKO-producenter och konsumenter. Kunskapspodden är en gemensam satsning från RådNu/SLU och Hushållningssällskapet.

Våren 2018 gjordes en utvärdering av Reko-ring Sjuhärad för att analysera om Reko-ring kan sägas vara ett positivt exempel på hållbar landsbygd. Frågeställningarna som undersöktes var hur Reko-ring påverkat livsmedelsproducenters förutsättningar i Sjuhärad, hur Reko-ring påverkat beteenden och värderingar hos konsumenten samt vad kan kommunen göra för att stötta. De Reko-ringar som undersökts var Borås, Ulricehamn samt Mark. Utvärderingen och sammanfattningar från olika perspektiv hittar du på projektet Hållbar Landsbygd Sjuhärads hemsida.

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.