Prins Carl Philip provar på framtidens hållbara skogs- och vattenbruk

Imorgon fredag besöker Prins Carl Philip och Prinssessan Sofia Värmland. Under förmiddagen kommer prinsen, beskyddare av Hushållningssällskapet, och Landshövdingen få ta del av den mångfald som finns i Gullsjöälven i form av bland annat öring, kräftor och flodpärlmusslor tillsammans med Tomas Jansson, vatten- och fiskekonsult på Hushållningssällskapet.

”Vi har bjudit in Carl Philip till det här vackra området i Långserud för att visa prinsen och landshövdingen några av våra verksamhetsområden som vi vet har framtiden för sig. Expertis och rådgivning inom modernt och hållbart skogs- och vattenbruk är av stor vikt för oss och våra kunder.” säger Jonas Enström VD på Hushållningssällskapet Värmland.

Sällskapet bjuds också in till den öppna elden där Thomas Petterson från Naturbyn serverar smörgåsar med kokkaffe. Jonas Byh, köksansvarig på Långserud friskola och deras restaurang Skafferiet, står för munsbitarna och har lovat nybakat bröd och rökt älg från de närliggande skogarna.

Med på plats finns även VSV Frakt som bjuder in prinsen och landshövdingen till att medverka i modernt skogsbruk med naturvårdande åtgärder. Väl beprövade metoder kombineras med senaste teknik.

”Vi har ett stort fokus på att vara med i utvecklingen i branschen, från stubbe till industri. Det gör att det är extra roligt att i det här sammanhanget få visa upp hur vi arbetar i några av våra verksamheter”, säger Fredrik Söderström VD, VSV Frakt.

 

För mer information kontakta Kristina Samstorp 070-829 09 36
kristina.samstorp@hushallningssallskapet.se

 

 

img_1458

Foto: Tommy Andersson