Östgöte vann Borgeby Fältdagars tävling ”Unga entreprenörer”

Hushållningssällskapet i Östergötland nominerade Magnus Nilsson till tävlingen "Unga entreprenörer" som utlystes av Borgeby Fältdagar tidigare i våras. Nu har juryn röstat fram Magnus som den slutgiltiga vinnaren som nu får ta emot priset om 10 000 kr onsdag 24 juni på Borgeby Fältdagar.

Magnus Nilsson  är bland annat delägare i bolaget Ekogården AB  och är välkänd bland sina kollegor för sitt engagemang inom ekologisk produktion och radhackning.

Grattis Magnus! Vinnare av tävlingen Unga Entreprenörer på Borgeby Fältdagar!

Grattis Magnus! Vinnare av tävlingen Unga Entreprenörer på Borgeby Fältdagar!

– Vi är naturligtvis stolta över att ha en sådan förebild för framtidens lantbruk i Östergötland. Hushållningssällskapet Östergötland har under många år samarbetat med Magnus Nilsson och känner honom väl. Magnus är en värdig vinnare till denna fina utmärkelse. Säger Christoffer Anderson VD på Hushållningssällskapet Östergötland.

Motiveringen löd:

”Hushållningssällskapet i Östergötland vill nominera Magnus Nilsson till utmärkelsen Unga entreprenörer. Han är välkänd bland sina kollegor bl.a. för sitt engagemang inom ekologisk produktion och radhackning.

Magnus har varit med och utvecklat System Cameleon. Han har kört många timmar i fält, både på den egna gården och hos kollegor, och även deltagit aktivt i fältförsök med radhackning. Med sina idéer är Magnus ett värdefullt bollplank för forskare och rådgivare.

Tillsammans med några kollegor driver han bolaget Ekogården AB. Bolaget är mycket framstående inom ekologisk växtodling och har bl.a. visat framfötterna genom att åstadkomma mycket bra resultat i Hushållningssällskapets efterkalkyler, där en årlig utvärdering av ekonomin i växtodlingen görs. Magnus deltar aktivt i fältvandringar och kurser och han delar gärna med sig av sina idéer och erfarenheter till sina kollegor.

Utöver växtodlingsföretaget driver Magnus ett åkeri med egen lastbil tillsammans med sin far. Han jobbar också med att importera och sälja specialpresenningar från USA som är användbara inom lantbruket. Magnus letar hela tiden nya utmaningar och är väl värd utmärkelsen Unga entreprenörer”.

– Bland många duktiga entreprenörer fastnade juryn för Magnus Nilsson från Östergötland. Magnus har de egenskaper som krävs för att blir en riktigt framgångsrik företagare. Företaget har flera olika företagsgrenar och det finns god potential att utveckla företaget ytterligare. Säger juryns ordförande, Jesper Broberg.

Priset delas ut onsdag 24 juni kl. 12:00 vid föredragstältet på tematorget.

I juryn deltog:

Jesper Broberg, förbundsdirektör Hushållningssällskapens förbund
Cecilia Johansson, ordförande Hushållningssällskapet Jönköping
Lars Berggren, ordförande Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg- Blekinge
Bengt Pettersson, ordförande Hushållningssällskapet Östergötland
Erik Stjerndahl, Vd HIR Skåne och huvudarrangör av Borgeby Fältdagar

Läs mer om tävlingen och alla nominerade Unga entreprenörer

Läs mer om Borgeby Fältdagar

Kontakt:

Jesper Broberg, förbundsdirektör
Hushållningssällskapens förbund
Telefon: 0702-29 98 78
jesper.broberg@hushallningssallskapet.se

Erik Stjerndahl, Vd
HIR Skåne
Telefon: 0708-16 10 10
erik.stjerndahl@hushallningssallskapet.se

Christoffer Anderson, Vd
Hushållningssällskapet Östergötland
Telefon: 070-548 20 13
Christoffer.anderson@hushallningssallskapet.se