Om oss

Jorden, skogen, älvarna och de idérika människorna. Landsbygden i Västernorrland innehåller stora resurser. På Hushållningssällskapet arbetar vi för att utveckla landsbygden, till nytta för alla som verkar och vistas där.

Hushållningssällskapet Västernorrland är ett av 17 fristående Hushållningssällskap i Sverige. Hushållningssällskapen är oberoende medlemsorganisationer med en gemensam vision:

”En landsbygd som lockar med ett näringsliv som växer”.

Hushållningssällskapet Västernorrland är en koncern vars verksamhet bedrivs genom fem dotterbolag: Nordvik Utbildningar AB, Y-ekonomi AB, Västernorrlandsgården AB, Svensk Fjällröding AB och HSY Fastighet AB. Vi omsätter drygt 100 mnkr och har ungefär 55 anställda. Därutöver förvaltar vi flertalet stiftelser och har möjlighet att dela ut medaljer under kunglig krona.

Våra kunskapsområden spänner över utbildning, ekonomi, lantbruk, livsmedel, vattenbruk, trädgård och skog. Vi arbetar med fiske- och landsbygdsturism och odlar egen fjällröding. Vi erbjuder bokförings- och deklarationstjänster samt EU-rådgivning. Vi säljer lokalproducerade livsmedel och driver ett naturbruksgymnasium. Vår verksamhet är skiftande men vi har alltid fokus på lönsamt företagande med hållbar utveckling.

Hushållningssällskapet Västernorrland bildades redan 1805. Med över 200 år i backspegeln kan vi med tilltro blicka framåt och prata om framtiden. Vad kan vi göra för din?

Välkommen att kontakta oss!

 

 

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.