Hushållningssällskapet utvecklar just nu appen MatFröjd. Ta del av två fräscha recept ur den här.
Den regniga och milda vintern övergick i en väldigt torr vår, vilket i sin tur lett till ett tidigt, snabbt och enkelt vårbruk framförallt i södra Sverige. Ute i fält har man sett kvävebrist i höstsådd och vallar, en del rapsbaggar samt en för Sverige helt ny skadegörare, kornflugan, som kan ställa till stora problem i vårvete. Ta del av den regionala rapporteringen!
Fantastiska livsmedelsproducenter. Råvaror i absolut världsklass. Kunskap, passion och innovation. Norra Sverige har allt – det vill vi visa. Nu växlar Öjeby Lantbruksmässa upp och satsar stenhårt på maten.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick under högtidliga former ta emot var sitt exemplar av ”Kokboken MatGlad” på Kom Loss-mässan när Alingsås firade 400 år.
Hur rik kan man nu se på ett mer överskådligt sätt tack vare en rapport som nyligen blivit klar.
Vänerlöjrom är först ut med ansökan om skyddad ursprungsbeteckning i projektet Gastronomiska Regioner.
Nu lanseras kokboksappen ”Matglad helt enkelt”, uppföljaren till succéappen ”MatGlad” som idag har mer än 75 000 nedladdningar! I ”MatGlad helt enkelt” stöttas användaren genom hela matlagningen med hjälp av filmsekvenser och talstöd.
Projektet ”Potatis i tiden” skall leta reda på historiskt intressant arkivmaterial där potatis ingår och göra det lättillgängligt för en stor målgrupp. Därigenom skapas intresse kring svenskt traditionellt kulturarv kopplat till mat, dryck och måltider.
Nu startar ett treårigt projekt för utveckling och innovation av livsmedelsbranschen i Kalmar län.
Den 21 juni var det dags för Torslunda Fältdag. Det blev inget vackert väder, men det var inget som hindrade de lantbrukare som var på plats från att ta del av kunskap.