Nya matpoddar

Liten guide till bra poddar. Är du både hungrig och nyfiken på hur din mat har odlats? Vill du kanske veta mer om råvarorna både ur närings- och hälsoaspekt!

Två aktuella poddar som inspirerar och förmedlar kunskap produceras av våra matkonsulter och hortonomer; Hungrigpodden och Möt din mat, båda rekommenderas!

Hungrigpodden har släpp 4 avsnitt. Det är Hushållningssällskapets matkonsulter som gör programmen som innehåller praktisk konsumentinformation om bra mat på olika teman. Här hittar du Hungrigpodden   

Läs mer om Hungrigpodden!

Avsnitten är:

1 Måltidspussel

2 Grönt är skönt (om att äta mer växtbaserat och mera grönsaker överlag)

3 Rädda maten, minska matsvinn (mycket aktuellt tema)

4 Potatis i tiden (tillsammans med Svensk potatis, mycket aktuellt eftersom det är potatisens dag på fredag!)

Avsnitt 5 planeras att handla om Maträtt i Matlådan.

Podden är delvis finansierad av Praktiska Hushållsskolans donationsfond.

Podden Möt din Mat har släppt sitt första avsnitt. Där får du veta allt om tomater. I den podden är det hortonomer och matkonsulter på Hushållningssällskapet Väst som gör podden. Varje avsnitt fokuserar på en råvara, allt som händer från frö-stadiet till det hamnar på din tallrik. Det blir möten med producenter i Göteborg området och Bohuslän. Tillsammans pratar man om den aktuella råvaran som mat och även hobbyodlare får råd av våra hortonomer. Här kan du lyssna på Möt din mat

Podden ”Möt din mat ”har fått ekonomiskt stöd av Prytz Donationsfond.

Ett sista tips är Kunskapspodden, som nu har 11 avsnitt att ta del av. Inte om mat i första hand, men allt vi gör leder ju till mat! Här handlar det om innovationer och entreprenörskap inom de gröna näringarna. Kunskapspodden är en gemensam satsning från RådNu/SLU och Hushållningssällskapet. Möt forskare som presenterar aktuell forskning men också politiker och entreprenörer i intressanta och tankeväckande samtal. Här hittar du Kunskapspodden!