Ny trädgårdsutbildning riktar in sig på grönytor

Nu lanserar Nordviks naturbruksgymnasium en helt ny trädgårdsutbildning för vuxna, med fokus på grönytor. Sista ansökningsdatum är redan den 24 januari.

Gillar du växter och trädgård och att arbeta utomhus? Är du intresserad av anläggning och vill ha ett yrke som är både kreativt och omväxlande? Då är vuxenutbildning inom trädgård rätt val för dig. Du får lära dig om växter, trädgårds- och parkskötsel samt hur man anlägger och underhåller olika utemiljöer. Under utbildningen får du också hantera och köra trädgårdmaskiner som traktorer och större gräsklippare. Kombinationen av dessa kunskaper är mycket eftertraktad på arbetsmarknaden och ger dig en hög anställningsbarhet.

Du tillbringar största delen av din utbildningstid på Nordviks naturbruksgymnasium som har stora grönområden, markbyggnadshall och flera växthus. Du kommer också ges möjlighet att åka till annan plats och göra en del praktik för att knyta kontakter i näringen samt ”prova på” yrket utanför Nordvik.

Efter utbildningen kan du söka jobb i utemiljöbranschen hos t.ex. fastighets- och bostadsbolag, kyrkogårdsförvaltningar, kommuner, privata företag inom planering, anläggning och skötsel av utemiljöer eller golfbanor. Nordvik har i samarbete med Svenska golfförbundet valt att ge lite extra kunskap om just skötsel av grönytor såsom golfbanor.
Tanken med detta är att man efter utbildningen ska kunna arbeta som green-keeper.

Sista ansökan: 24/1 2020.
Kursstart:  3/2 2020.

Kontakta oss via nordvik@naturbruk.net eller gör ett besök på Nordviks hemsida för fler kontaktuppgifter

Välkommen med din ansökan!