Ny ordförande föreslås för Hushållningssällskapen

Maria Norrfalk föreslås bli ny ordförande för Hushållningssällskapens förbund. Hon blir den första kvinnan på posten. Samtidigt föryngras styrelsen med en ny ledamot, Viktor Boman.

Den nya ordföranden väljs vid stämman i Piteå den 23-24 maj samtidigt som förbundet firar sitt 70-årsjubileum. Då avgår Sven Lindgren efter elva år som ordförande.

Maria Norrfalk valdes in i förbundsstyrelsen i fjol. Hon är mest känd sedan sin tid som landshövding i Dalarna och generaldirektör för Sida och Skogsstyrelsen. Hon är nu bland annat vice ordförande för SLU.

– Jag är väldigt glad för att vi kan föreslå Maria Norrfalk. Hon har en gedigen erfarenhet av både de gröna näringarna och Myndighetssverige, en kompetens utöver det vanliga. Hon har förmågan att ta sig an stora uppgifter och har ett fantastiskt nätverk. Hon kommer att spela en stor roll för att leda Hushållningssällskapet in i framtiden, säger Peter Olsson, valberedningens ordförande.

Maria Norrfalk är född 1952, uppväxt i Hässleholm och blev 1990 landets första kvinnliga länsjägmästare.

Samtidigt föreslår valberedningen Viktor Boman som ny ledamot i förbundsstyrelsen. Han är född 1984 och driver sedan 2011 Klöverbergsgården i Klöverträsk utanför Luleå. Det är Norrbottens största äggproducent med tolv anställda.

– Viktor är en ung framgångsrik företagare och entreprenör. Det är väldigt värdefullt för Hushållningssällskapet. Han kommer dessutom från norra Sverige, vilket gör att vi får en bra geografisk spridning i styrelsen, säger Peter Olsson.

Läs pressmeddelandet här!