Ny handbok för måltidsupplevelser på landsbygden

Handboken beskriver paketeringsarbetets gång, från omvärldsspaning till prissättning, och ska fungera som ett stöd för landsbygdens företagare.

– Landsbygdens unika resurser kan i rätt sammansättning utvecklas till ett attraktivt turistiskt utbud. För den måltidsbaserade turismen ligger huvudintresset i att nå besökare som värdesätter genuina, ärliga och smakrika upplevelser och som är beredda att betala för det. Paketering är det absolut första som man som ny företagare inom besöksnäringen ska ägna sig åt. Det handlar om att ta kontroll över produkterna och vara pricksäker i prissättningen, säger Håkan Gyllbring, besöksnäringsrådgivare på Hushållningssällskapet som även författat handboken.

Handbok för Paketering av måltidsupplevelser på landsbygden ska fungera som ett stöd till ert paketeringsarbete och den kan användas både i sin helhet men även i delar och avsnitt. Handboken har tagits fram inom projektet Pamp-L med LRF som huvudman, och har finansierats av Jordbruksverket, EU:s jordbruksfond, Länsstyrelserna i Norrbotten och Västerbotten samt LRF.

Klicka här för att ladda ned Handbok för paketering av måltidsupplevelser