Nu öppnar ansökan! Tillväxt – Mentorprogram för blivande agronomer och lantmästare

Hushållningssällskapets och Lantmännens mentorprogram Tillväxt för blivande Agronomer och Lantmästare har nu öppnat upp för ansökan.

I ett unikt samarbete mellan två av branschens största och mest framstående aktörer, Hushållningssällskapet och Lantmännen, söker vi nu drivna och affärsorienterade studenter för ett spännande mentorprogram. Vi erbjuder dig som studerar en unik möjlighet till inblick i ditt stundande arbetsliv. Utifrån intresse och utbildning kommer du matchas ihop med en av våra erfarna medarbetare som blir din mentor.

Vill du skapa ett nätverk i de gröna näringarna och samtidigt förbereda dig för ditt framtida arbetsliv?

Programmet startar september 2016 och pågår i 12 månader, du skall vara studerande under hela programperioden. Förutom en gemensam uppstart, två gemensamma träffar med studiebesök och en gemensam avslutning, kommer du träffa din mentor individuellt vid ca åtta tillfällen. Då meningen är att du ska få en inblick i din mentors dagliga arbete och utmaningar kommer träffarna vara av praktisk karaktär där du deltar i dennes jobb, därefter kommer ni ha tid för gemensam reflektion. Som adept måste du kunna lägga ca 10 heldagar på programmet utspritt över 12 månader, detta inkluderar eventuella resor vilka företagen bekostar. Totalt kommer sex adepter antas varav tre får en mentor på Lantmännen och tre på Hushållningssällskapet.

Vem kan söka?

Vi riktar oss till dig som läser till agronom eller lantmästare men även andra utbildningar riktade mot den gröna näringen kan bli aktuella. Du läser nu ditt andra eller tredje år.

Varför ska du söka?

  • Skapa ett nätverk i de gröna näringarna och minska steget mellan studier och arbetliv
  •  Få en inblick i din mentors yrkesroll och förbered dig för kommande arbetsuppgifter
  • Utvecklas som person och bli tryggare inför steget ut i arbetslivet

Vi söker dig som brinner för branschen och det svenska lantbruket. Utöver detta har du ett sinne och intresse för affärer. I urvalsprocessen kommer vi lägga stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang varför vi vill att detta skall framgå i din ansökan. Tidigare arbetslivserfarenhet är meriterande men inget krav, likaså ideella engagemang vid sidan av studierna.

Vi besöker Alnarp den 15/3 och Ultuna den 16/3 för att bjuda på lunch och berätta mer om mentorsprogrammet. Det kommer också finnas gott om tid för er att ställa frågor. Mer information skickas ut genom LMK och ULS när det närmar sig. 

Ansök till Tillväxt genom denna länk. Sista ansökningsdag är den 31 mars.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta:
Hanna Österberg, Hushållningssällskapet på
Telefon: 0708- 32 20 04
E-post

Lanmännen:
Beatrice Ramnerö
Telefon 010-5563495
E-post