Nu lanseras appen ”MatGlad helt enkelt”!

Nu lanseras kokboksappen ”Matglad helt enkelt”, uppföljaren till succéappen ”MatGlad” som idag har mer än 75 000 nedladdningar! I ”MatGlad helt enkelt” stöttas användaren genom hela matlagningen med hjälp av filmsekvenser och talstöd.

Den hjälper många med lässvårigheter att bli mera självständiga i sin vardag. ”MatGlad helt enkelt” är helt självinstruerande och gör matlagningen smidigare. Den kostnadsfria appen finns att ladda ner från App Store och Google Play och det finns även webbaserad variant som laddas ner från webbplatsen www.matglad.nu.

”MatGlad helt enkelt”, ger nya möjligheter att följa ett recept jämfört med en vanlig kokbok och leder användaren genom matlagningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Personer som inte kunnat laga mat tidigare får ett hjälpmedel som gör att de nu kan det. Målet är att alla på ett enkelt sätt ska kunna följa ett recept på egen hand eller tillsammans med någon! Och att lyckas i köket för med sig så mycket annat också, som ökat självförtroende.

Ett nytt sätt att laga mat: både inspiration och praktisk hjälp ”MatGlad helt enkelt ” är förpackad i en modern, tilltalande och användavänlig form i linje med ”Design för alla”. De stegvisa, filmade recepten består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt. Allting presenteras i kronologisk ordning och man får inga överraskningar på slutet.

Möt ”Matglad helt enkelt” på Leva & Fungeramässan i Göteborg! Nu har du chansen att träffa teamet som tagit fram appen ”Matglad helt enkelt” och få en möjlighet att prata med användare som visar hur den fungerar. Vi finns på Leva & Fungeramässan (Svenska Mässan) i Göteborg 4-6 april. Varmt välkommen till monter B01:37 och möt våra MatGlad-ambassadörer!

Vi har producerat MatGlad – helt enkelt Hushållningssällskapet Västs matkonsulter har tillsammans med sakkunniga inom mat- och funktionsnedsättning samt representanter från LSS-verksamheten i Alingsås Kommun och Borås Stad tagit fram och bearbetat de recept som ingår i MatGlad – helt enkelt. Hushållningssällskapet Väst äger MatGlad – helt enkelt och har det övergripande ansvaret. MatGlad – helt enkelt har bearbetats i samarbete med föreningarna FUB, Grunden Media, Primacura Media och boende på servicebostäder i Alingsås Kommun och Borås Stad.

För mer information om MatGlad-helt enkelt, kontakta Margareta Frost Johansson, Projektledare, Hushållningssällskapet Väst Tel:0521-72 55 60, margareta.frost@hushallningssallskapet.se

Läs mer om ”MatGlad helt enkelt” och MatGlad på www.matglad.nu

Hushållningssällskapet Väst står bakom appen, som är finansierad genom Post- och Telestyrelsens innovationstävling med temat ”Förenkla för föräldrar”.