Nordens största allians för livsmedels- och lantbrukscertifiering

Bureau Veritas Norden inleder samarbete med HS Certifiering. Som ett svar på den globalt växande efterfrågan på högkvalitativa, hållbara livsmedel och en exponentiell tillväxt inom den ekologiska livsmedelssektorn, ingår Bureau Veritas Norden och HS Certifiering AB ett samarbete inom livsmedels- och lantbruksscertifiering.

Samarbetet formar den mest omfattande alliansen för livsmedels- och lantbrukscertifiering i Norden, och är speciellt anpassad för att möta de utmaningar och möjligheter som skapas av den snabbutvecklande livsmedelsförsörjnings- och distributionsmarknaden.

– Genom detta samarbetet förenklar vi för våra kunder genom att integrera flera certifieringar och koppla ihop lokala producenter med globla distributionsnät. Dessutom förtätar vi våra uppdrag i respektive län vilket möter livsmedels- och besöksnäringarnas behov inom geografiskt utspridda branscher, säger Anna Broekman, Vd HS Certifiering.

– Det här är ett led i vår strategi att utveckla HS Ceritfiering. Avtalet är ett långsiktigt samarbete med ett internationellt bolag som är lika gammalt som Hushållningssällskapen. Partnerskapet är viktigt för att vi ska kunna växa och för att vi ska kunna hjälpa våra kunder inom livsmedelssektorn på bästa sätt på en snabbt föränderlig marknad, säger Mats Halling, styrelseordförande för HS Certifiering.

Läs hela pressreleasen här.