Nettopris på sekunden med Räknehjälpen

I dagarna lanseras hirmarknad.se. En hemsida som baseras på de uppskattade marknadsbreven från HIR Skåne och Hushållningssällskapens rådgivare. Med den nya hemsidan kommer även två efterlängtade funktioner – Fråga HIR och Räknehjälpen.

Att få fram sitt slutgiltiga avräkningspris för spannmålen är idag inte så enkelt. Det går, om man sätter sig ner och räknar en stund men med den nya funktionen Räknehjälpen är slutpriset bara några knapptryck bort.

– Vi är jättestolta över lanseringen. Breven blir mer lättillgängliga! Räknehjälpen ger snabba resultat och tack vare funktionen Fråga HIR får vi en direktkontakt med våra läsare, säger Anders Pålsson som arbetat med HIR Marknadsbrev sedan starten 2012.

HIR Marknadsbrev är korta och konkreta analyser och råd från de oberoende rådgivarna Anders Pålsson och Johan Eriksson. Breven kommer även fortsättningsvis att ges ut under onsdag eftermiddag men numera finns det möjlighet till löpande uppdateringar om något dramatiskt skulle hända på marknaden.

– Det blir en snabbare upplevelse för alla våra kunder och en närmare kontakt med oss som skriver vilket vi tror kommer uppskattas.

Marknadsbrevens nya författare, som tagit över efter Bengt Andréson, heter Johan Eriksson. Han är ekonom på HIR Skåne där han arbetat 2 år. Han skriver främst om ränta, valuta och el medan Anders skriver om spannmål, oljeväxter och gödsel.

Räknehjälpen finns idag tillgänglig för kvarnvete, efterhand kommer det att komma fler grödor.