Matglad – appen som gör det enkelt och roligt för alla att laga mat!

Nu lanseras Matglad-appen - en helt ny variant av kokbok med härliga matbilder och instruktioner steg-för-steg, som laddas ner till telefonen eller till surfplattan. Den kostnadsfria appen finns att ladda ner från appstore för iPad, iPhone och en webversion för Android som nås via www.matglad.nu.

Alla kan laga mat! Det är vad appen Matglad vill att du ska känna. En helt ny sorts kokbok som är banbrytande i sin pedagogik och plattform! Det är Hushållningssällskapet Väst som i samarbete med bland andra socialförvaltningen i Alingsås och Borås som tagit fram en app som ska göra det lättare, roligare och framförallt inspirera till att laga mat.

Appen, som från början var riktad till personer med lindrig funktionsnedsättning, har på kort tid blivit ett stort allmänintresse i hela Sverige och den används i skolan, i vården och av privatpersoner. Sedan december i fjol har hela 3000 nedladdningar skett.

Med appen får man…

  • Inspiration, tips och receptförslag för veckans alla dagar
  • Över 100 lättlagade recept med stegvisa instruktioner
  • Planeringsguide för veckomatsedel
  • Enkla, praktiska inköpslistor kopplade till recepten
  • Introduktionsfilm som visar hur appen används

Matglads recept är på lätt svenska med härliga, fräscha bilder och stegvisa anvisningar som visar hur du lagar maten. Appen hjälper dig att göra en inköpslista som du tar med dig i telefonen eller på surfplattan. Du kan också skriva ut inköpslistan på papper från en dator.

Margareta Frost Johansson är projektledare för Matglad och är nöjd med hur väl appen tagit emot

– Vi som har gjort appen vill att fler ska lära sig och upptäcka hur roligt det är att laga mat.
Matglads recept är god mat som är bra för kropp och knopp.

Nyfiken på mer? Läs mer på hemsidan www.matglad.nu

Projektet Matglad finansieras via Allmänna Arvsfonden.

Kontakt:

Margareta Frost Johansson
Telefon: 0521-72 55 60