MatGlad-apparna vann igen!!

Hushållningssällskapet Västra tillsammans med Alingsås kommun tilldelas Lätt att sprida-priset 2019 för  bidraget MatGlad-apparna.

”Lätt att sprida”-priset 2019!

Lätt att sprida-priset lyfter fram lösningar som gör stor skillnad för slutanvändaren och som många enkelt kan ta till sig och återanvända. Priset är initierat av Sveriges Kommuner och Landsting och Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet.

Under Innovationsveckan har 30 fantastiska bidrag presenterats. Över 1000 personer har tagit del av bidragen och röstat fram en vinnare.

MatGlad för fler goda matupplevelser
MatGlad och MatGlad-helt-enkelt bidrar till att öka matglädjen för många individer. Tjänsterna finns som kostnadsfria appar med ett enkelt språk som ger stöd till personer med funktionsvariationer kring mat och måltider, livsmedelsval och tillagning. för att öka matglädjen och ge inspiration.

Vinnaren tillkännagavs under SKL:s och Vinnovas avslutningssändning för Innovationsveckan, fredag den 4 oktober klockan 14.30.

Foto: Lotta Persson, Alingsås Kommun, Margareta Frost-Johansson, Hushållningssällskapet Västra   Fotograf:  Thomas Carlén

Läs mer »