Margareta Frost-Johansson på Hushållningssällskapet Västra är nominerad till Årets eldsjäl.

Idéspruta på Hushållningssällskapet nominerad till Årets eldsjäl

Margareta Frost-Johansson, utvecklingsledare på Hushållningssällskapet Västra är nominerad till Visa vägen-priset i kategorin Årets eldsjäl.
Priset delas ut av Samhall för att uppmärksamma människor som går i bräschen för att bryta utanförskap för personer med funktionsnedsättning.

 

Margareta Frost-Johansson har under många år varit en drivande kraft bakom mängder av projekt som underlättar livssituationen för personer med olika funktionsvariationer. Till exempel apparna i Matglad-familjen. De kostnadsfria matlagningsapplikationerna ger med hjälp av sin banbrytande pedagogik och design stöd till personer med kognitiva funktionsvariationer, så att de själv kan klara sin vardag:
– Det är helt fantastiskt att MatGlad-appen har fått en sådan enorm spridning i hela Sverige. Den hjälper många till ett mer självständigt liv. Att kunna laga sin egen mat betyder så mycket för självkänsla och självförtroende, säger Margareta Frost-Johansson.

Kokboksappen är redan mångfalt prisbelönad. Nu är det Margareta Frost-Johanssons tur att bli nominerad till ett viktigt pris. Hennes aldrig sinande entusiasm har varit drivkraften i många projekt som underlättar människors vardag. Hon poängterar dock att det är gemensamt teamarbete som gjort de digitala verktygen så lyckade och lustfyllda.
– Jag är väldigt glad att vi vågade satsa på digitala stöd, trots att vi inte hade någon större erfarenhet när vi startade, och att vi hamnade så rätt med tanke på användarvänlighet och lättillgänglighet. Det hade aldrig gått utan all underbar personal inom LSS/Funktionshinderverksamheten och alla i målgruppen som varit med och testat, prövat och utvärderat.

Arbetet med kokboksappen Matglad har fött många nya idéer. Just nu är Margareta Frost-Johansson och hennes team i full gång med att utveckla fler appar som främjar hälsa och livskvalitet för personer med funktionsvariationer. Spelappen GoGlad ska motivera till rörelse på ett kul sätt, och appen TAKK-för-maten är en kokboksapp med film, tal och tecken som alternativ och kompletterande kommunikation.

Margareta Frost-Johanssons dagliga brinnande engagemang ger många människor möjlighet att ta kommandot över sina liv, och samtidigt görs en insats för folkhälsan.
– Jag känner mig tacksam för att få arbeta med något så meningsfullt, som gör skillnad för de människor som behöver det mest.

Klicka här och läs mer om priset >>