Lotta Finstorp ny ordförande i Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten

Norrbottens landshövding Lotta Finstorp valdes under lördagen till ny ordförande i Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten. – Jag ser fram emot arbetet med att fortsätta forma Hushållningssällskapet som en nära, kompetent och hållbar möjliggörare, hälsar Finstorp.

Ända sedan bildandet 1814 har Norrbottens landshövding haft rollen som ordförande i Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten, en tradition som det norra sällskapet hållit fast vid. När Lotta Finstorp under lördagen valdes som ordförande blev hon därmed den första kvinnan på posten under Hushållningssällskapets 206-åriga historia.

– Jag tackar för förtroendet och ser fram emot att jobba er – och arbetet med att fortsätta forma Hushållningssällskapet som en nära, kompetent och hållbar möjliggörare.

Lotta Finstorp är före detta riksdagsledamot och andre vice ordförande i kulturutskottet. Dessförinnan har Finstorp bland annat varit oppositionsråd i region Sörmland, ordförande i regionstyrelsen i region Sörmland samt kommunstyrelsens ordförande i Flen.

Foto: Lule-bild