Växtodlingsrådgivare

Vi söker Växtodlingsrådgivare till Hushållningssällskapet Jönköping

Lantbruket i Jönköpings län präglas av mjölk- och köttproduktion och växtodlingen består till stor del av foderproduktion. Hushållningssällskapet i Jönköping söker nu växtodlingsrådgivare som tillsammans med våra övriga rådgivare inom växtodling, ekonomi, miljö, djurproduktion och skog vill bidra till effektivare produktion hos kunderna i vårt område.

Hos oss finns en tydlig koppling till tillämpad forskning genom fältförsök där vårt fokus är vall och fodergrödor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedriva rådgivning i fält och från kontor. Arbetet omfattar: bedömning av ogräs och skadegörare, rekommendation av insatsmedel, bearbetningsstrategier samt vara ett bollblank när kunderna planerar kommande växtodlingssäsonger. I arbetet ingår även att skriva nyhetsbrev samt arrangera kurser och genomföra rådgivning inom Greppa Näringen samt SAM-ansökningar.

Vi söker dig med intresse för helheten på gården, som lockas av rådgivarrollen och vill ha ett spännande och utvecklande arbete med mycket kundkontakter. Har du dessutom intresse av ny teknik är det meriterande då jordbruket blir mer och mer digitaliserat för att öka produktiviteten.

Vi söker dig som är utbildad Agronom eller Lantmästare eller har motsvarande kompetens. Det finns möjlighet att anpassa tjänsten efter kompetens och intresse.

Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid eller deltid. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Mer information om tjänsten:

Frågor om tjänsten besvaras av

Frida Carlsson, Vd Hushållningssällskapet Jönköping, tel: 0708-290976 eller

Vi önskar ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 21 december, och kommer att behandla ansökningarna löpande. Skicka den till e-postadress

frida.carlsson@hushallningssallskapet.se

Dela sidan

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.