Var med och utveckla Sveriges enda Nematodlaboratorium!

Vår ambition är att utveckla Nematodlaboratoriet så att vi kan erbjuda analyser och rådgivning kring viktiga växtskadegörare inom lantbruk, trädgård och skog.

Nematodlaboratoriet, som ligger i Alnarp, utför analyser av jord och växtmaterial på ett stort antal prover årligen. Våra kunder är lantbrukare, rådgivare, universitet och företag. Vi deltar i och driver egna forskningsprojekt. Vi utökar nu verksamheten med molekylärbiologiska tekniker och där blir du en viktig nyckelperson.

Vi söker dig som har examen som biomedicinsk analytiker, biolog eller biokemist med molekylärbiologisk inriktning och mångårig erfarenhet av laboratoriearbete. Det är också viktigt att du har stor erfarenhet av metodutveckling och framtagning av analyser baserade på PCR. Nematodlaboratoriet är ackrediterat av SWEDAC och erfarenhet av kvalitetssystem är meriterande.

Du kommer att ingå i ett team där vi tillsammans utvecklar och verifierar nya analysmetoder tillsammans med växtpatologer och rådgivare. Andra arbetsuppgifter som du kommer att bli involverad i är identifiering av nematoder i mikroskop samt provberedning av jord och växtmaterial. Det ingår också handledning av studenter vid laborationer och demonstrationer.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska och skriver utan problem rapporter på båda språken.

De personliga egenskaper vi sätter värde på är samarbetsförmåga och flexibilitet.

Du sätter kunden i fokus och delger gärna dina kunskaper till lantbrukare och rådgivare. Du ser positivt på att bli en specialist inom ett begränsat område och har inga problem med att ”hugga i” när så behövs.

Tjänsten är en till tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.

Frågor angående tjänsten besvaras av:
Åsa Olsson Nyström,  forskningschef, 010-476 20 86
Gunilla Henningsson, laboratorieledare, 010-476 20 12

Facklig kontaktperson: Cecilia Hagberg, 010-476 22 22

Välkommen med din ansökan snarast till gun-britt.sobieski.larsson@hushallningssallskapet.se

Tillsättning kommer att ske löpande och tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Information om laboratoriet och nematoder finner du på här>>

Hushållningssällskapet Skåne arbetar för de näringar som vill utveckla landsbygdens resurser, till nytta för alla som bor och verkar där. Det sker genom företagsrådgivning, konsultuppdrag, utbildning, utvecklingsprojekt och fältförsök. Våra kunskapsområden är landsbygdsutveckling, lantbruk & skog, mat, projektutveckling, trädgård, utbildning, hotell & konferens på Bjärsjölagårds Slott samt analysverksamhet på Nematodlaboratoriet. Vår kvalificerade och oberoende rådgivningsverksamhet finns samlad i HIR Skåne AB och vår skolverksamhet återfinns på Naturbruksgymnasiet i Önnestad.

 

Dela sidan

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.