Gamlebygymnasiet söker en lärare i entreprenörskap

Om skolan
Gamlebygymnasiet ligger ca 2 mil norr om Västervik. Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för elever som tycker om djur och natur och som vill ha en praktisk utbildning med möjlighet till fortsatta studier. Alla våra utbildningar ger eleven valmöjlighet att börja jobba direkt efter studenten eller läsa vidare på universitet eller högskola. Undervisningen bedrivs vanligtvis i mindre klasser och av behöriga lärare, det ger eleven mer utrymme och kvalitet. De flesta eleverna bor på skolans internat. Det skapar gemenskap både bland elever och lärare samt övrig personal.

I tjänsten ingår:
Du ska undervisa teoretiskt på gymnasienivå. I tjänsten ingår att handleda elever och medverka i det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolan. Du ingår och deltar aktivt i ett av skolans arbetslag. Du är utåtriktad och socialt aktiv, tycker om att skapa kontakt och underhålla relationer samt arbetar aktivt i linje med skolans värdegrund och samverkar med skolans övriga personal.

Kvalifikationer:
Du är lärare i Entreprenörskap och/eller har egen erfarenhet av företagande och entreprenörskap. Kunskap om UF och UF-företagande är meriterande.
B-körkort är ett krav för transport av elever för undervisning utanför skolan.

Personliga egenskaper
Du brinner för elevernas utveckling! Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Du har lätt för att samarbeta och tar gärna emot feedback från både kollegor och ledning i syfte att förbättra ditt arbete. Du ser vinsten med att arbeta med alternativa och digitala verktyg och har kännedom om de styrdokument som reglerar skolans arbete. Som pedagog arbetar du inkluderande, har ett stort engagemang och intresse för ungdomar och deras utveckling. Du ger eleverna ett demokratiskt och etiskt tänkesätt. Du tar egna initiativ och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Viktigt är också att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och sätta upp och hålla tidsramar. För att kunna hjälpa elever med särskilda behov behöver du vara lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Arbetet i skolan förutsätter att du kan samarbeta med andra människor, lyssna och kommunicera.

På skolan hjälps vi åt med att sprida kunskapen om våra utbildningar till omvärlden. Det är därför viktigt att du har en förståelse för marknadsföring/elevrekrytering och kunskap om sociala media.

Anställningsform:
Visstidsanställning med möjligheter till tillsvidareanställning

Omfattning:
40% – 50% beroende på behörighet

Tillträde:
Snarast

Tjänsten omfattas av registerkontroll och utdrag från polisens belastningsregister måste visas upp innan anställning sker.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rektor på 070 320 0904, sofie.alvarsson@gamlebygymnasiet.nu
Vi vill ha din ansökan med CV, personligt brev och löneanspråk snarast till e-postadress info@gamlebygymnasiet.nu.

Vi undanber oss alla former av rekryteringshjälp.

Läs gärna mer om vår vår skola på www.gamlebygymnasiet.nu

Dela sidan

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.