Försöksledare till fältförsök

Vi söker försöksledare till Fältförsök Hushållningssällskapet Skaraborg.

Eftersom vår nuvarande försöksledare för våra växtodlingsförsök slutar, söker vi nu en eller två ersättare.
Vill du arbeta med en spännande utmaning att vara med att forma framtidens lantbruk är detta jobbet för dig!

Vår nuvarande försöksledare ansvarar för såväl arbetet med våra egna fältförsök som uppdraget som verksamhetsledare för Försök i Väst. Vi söker nu en eller två personer som kan axla antingen båda rollerna eller ta ansvar för var sin del. Vårt verksamhetsområde är i huvudsak inom gamla Skaraborg och Dalsland.

Övergripande arbetsuppgifter i våra fältförsök är att ansvara för planering, placering, statistisk bearbetning, sammanställning och presentation av försök, dels i vårt arbetsområde och dels nationellt. Din placering blir på vår försöksgård Logården i Grästorp.

I arbetet ingår uppdraget som verksamhetsledare för Försök i Väst och därmed arbete i den nationella styrgruppen för Sverigeförsöken.  Tillsammans med forskare och representanter för lantbruksnäringen diskuteras aktuella växtodlingsfrågor, som ligger till grund för nya försök, både regionalt och nationellt. Sverigeförsöken redovisas årligen i en försöksrapport där Du blir ansvarig utgivare. Försöksresultaten förmedlas också på olika träffar och möten till lantbrukare, beställare och representanter för näringen både regionalt och nationellt.

Då arbetet innehåller mycket kontakter med försöksvärdar, beställare av försök och presentation av resultat, värdesätter vi förmåga att utrycka sig i tal och skrift samt en hög social kompetens. Du blir också arbetsledare för vår försökspersonal och ansvarig för driften på våra försöksgårdar. Vi ser gärna att du är agronom med tidigare erfarenhet av försöksverksamhet.

Tillträdesdag: 1 maj eller enligt överenskommelse

Tjänstgöringsgrad: Efter överenskommelse

Kontakt och ansökan

Har du frågor kring tjänsten kontakta:
Viktoria Bawelin, 0511-248 82, viktoria.bawelin@hushallningssallskapet.se

Facklig företrädare:
Emma Lübeck, 0511-248 43, emma.lubeck@hushallningssallskapet.se

Ansökan till:
Viktoria Bawelin
Hushållningssällskapet
Järnvägsgatan 18, 532 30 Skara

Eller till mejladress, se ovan.

Sista ansökningsdag är 31 mars 2019. Vi behandlar ansökningarna löpande.

Dela sidan

Karta

Hitta din kontakt. Vi väntar på att få höra från dig.