Skogsrådgivare till Hushållningssällskapet Jönköping

Har du stort intresse för skog och affärer? Är du driven och gillar att arbeta både i grupp och självständigt? Trivs du med att vara den som förmedlar kunskapen genom rådgivning eller att hålla i kurser och träffar? Har du dessutom tidigare erfarenhet inom praktiskt skogsbruk, skogsskötsel och/eller skoglig ekonomi så är det här tjänsten för dig! 

Hushållningssällskapet är en oberoende kunskapsorganisation som erbjuder tjänster till främst landsbygdens näringar. Vår skogsrådgivning är inte knuten till virkeshandel utan vi koncentrerar oss på att värdet från våra kunders skogar ska bli bästa möjliga.

Om tjänsten

Vi söker dig som har ett stort intresse för skog och affärer. Du är driven och gillar att arbeta både i grupp och självständigt. Ett krav är att du har tidigare erfarenhet inom praktiskt skogsbruk, skogsskötsel och/eller skoglig ekonomi. Utbildningserfarenhet inom skog, t.ex. motorsågskörkort, ser vi som meriterande. Tjänsten innebär allt från ett helhetsansvar till enskilda mindre uppdrag för våra kunder Du ansvarar för de skogliga tjänster som kunderna efterfrågar och agerar som markägarens ombud vid t.ex. virkesaffärer, myndighetskontakter, kontakt med entreprenörer. Som skoglig rådgivare hos oss arbetar du nära dina kunder och samarbetar för att utveckla deras företag och uppfylla deras målsättning.

Om dig

Som oberoende skogsrådgivare hos Hushållningssällskapet har du stor möjlighet att påverka din arbetssituation och utveckla verksamheten. Som person är du förtroendeingivande, resultatinriktad och har god social förmåga. Vi vill att du har några års branscherfarenhet och är motiverad att dela vår värdegrund.

Vi tror att du har en skoglig utbildning, några års arbetslivserfarenhet inom skogsbranschen, kanske som anställd på något sågverk, varit självverksam eller arbetat med utbildning inom skog. Du känner dig hemma i Jönköpings län och har jobbat kundnära i de gröna näringarna. Du förväntas också trivas i rollen som samordnare för våra skogliga kurser och även vara den som leder dem praktiskt och teoretiskt.

Vi erbjuder

Hushållningssällskapet kan erbjuda ett intressant och stimulerande arbete. Du kommer att arbeta i en grupp av skogsrådgivare och kommer ha nära samarbete med våra rådgivare inom växtodling, ekonomi, husdjur, och miljö/teknik m.m. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid.

Kvalifikationer:

  • Körkort och tillgång till egen bil är ett krav 
  • Erfarenhet inom skogsrådgivning, skogsskötsel och/eller skoglig ekonomi är ett krav 
  • Det är meriterande om du har utbildningserfarenhet skog, t.ex. motorsågskörkort 

Ansök

Mer information om tjänsten: Frågor om tjänsten besvaras av Magnus Ekström, Skogsrådgivare tel: 0708-241020och Frida Carlsson, Vd tel: 0708-290976. 

Vi önskar ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 29 maj 2024 och kommer att behandla ansökningarna löpande. Skicka den till e-postadress frida.carlsson@hushallningssallskapet.se.

Välkommen med din ansökan!