Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge söker djurvårdslärare till Naturbruksgymnasiet Kalmar

Vill du vara med och forma framtidens djurvårdskunninga? Välkommen att söka till oss som djurvårdslärare!

Om tjänsten

Vi erbjuder nu en unik möjlighet att bli en del av vår lärarkår som djurvårdslärare. Vi söker dig som har passion för undervisning och ett stort intresse av djurs välbefinnande. Du kommer att spela en central roll i att utbilda framtidens djurvårdare. Som djurvårdslärare vid Naturbruksgymnasiet Kalmar kommer du att vara ansvarig för såväl teoretisk som praktisk undervisning inom djurvård. Till tjänsten hör även att utveckla kursmaterial, följa upp och bedöma elevers kunskapsutveckling samt bidra till skolans pedagogiska utvecklingsarbete. Tjänsten är deltid 50-60% och tillsvidare.

Om dig

Vi söker dig som har stor passion för djur och utbildning. För att lyckas i rollen har du lämplig högskoleutbildning inom zoologi, veterinärmedicin, djurvård eller motsvarande, som gör dig behörig att undervisa inom djurvårdsämnena. Erfarenhet av praktiskt arbete med djur, t.ex. inom lantbruk, djurparker eller veterinärkliniker ses som en stor fördel. Därtill värderar vi din förmåga att motivera och engagera ungdomar och din vilja att bidra till skolans utvecklingsarbete. Att arbeta i team såväl som självständigt ser du som en självklarhet.

Vi erbjuder

Naturbruksgymnasiet Kalmar erbjuder en unik utbildningsmiljö med fokus på det gröna näringslivet. Vi befinner oss i ett expansivt skede med renovering av internat och skolhus, nya maskiner, ny läroplan och spännande skolutveckling. Skolan ligger i naturskönt område strax utanför Kalmar. Lärare, instruktörer och övrig personal är skolans viktigaste resurs. Du är viktig!

Kvalifikationer:

  • Legitimerad djurvårdslärare
  • Behörig inom djurvårdsämnen till exempel: sällskapsdjur, djurhållning,
    bevarandebiologi, djurens biologi, naturbruk med flera.
  • Erfarenhet av arbete med djur är meriterande.
  • Minst B-körkort är önskvärt.

Tillträdesdatum 2024-08-13 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum är 2024-05-12, vi kan komma att behandla ansökningar löpande.
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande rektor Eva Söderberg, 076-6415804, eva.soderberg@nbgkalmar.se

Sök tjänsten

Välkommen att söka tjänsten via vårt rekryteringsverktyg (öppnas i nytt fönster).

Välkommen med din ansökan!

Om Naturbruksgymnasiet Kalmar

På skolan går det ca 170 elever och vi är ca 35 i personalen. Skolan befinner sig i ett expansivt skede med renovering av internat och skolhus, nya maskiner, ny läroplan och spännande skolutveckling. Skolan ligger i naturskönt område strax utanför Kalmar. Lärare, instruktörer och övrig personal är skolans viktigaste resurs. Du är viktig! Vi har ett nära samarbete med våra systerskolor Ingelstadgymnasiet och Gamlebygymnasiet.

Läs mer om Naturbruksgymnasiet Kalmar på www.nbgkalmar.se

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge består av ca 250 medarbetare som är utspridda på sex olika kontor och skolor. Detta gör att vi kan söka kompetenser över en stor del av landet och erbjuda arbetsmöjligheter i tre olika län.

Läs här hur vi behandlingar dina personuppgifter.