HIR Skåne söker växtodlingsrådgivare EKO

Som oberoende växtodlingsrådgivare hos HIR Skåne fokuserar du på kundens intressen och blir ett värdefullt bollplank i vardagen. Vill du också bli en i gänget av landets vassaste rådgivare? Välkommen till oss på HIR Skåne!

Om oss

HIR Skånes affärsidé är att optimera lantbrukarnas produktion genom personlig rådgivning och att vara en kunskapsorganisation som utvecklar svenskt lantbruk. Vi utvecklar ständigt nya tjänster och verksamhetsområden. Nu är vi nyfikna på vilka intressen du har!

Om tjänsten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir främst att bedriva växtodlingsrådgivning och utveckling inom ekologisk produktion. När grödorna växer möter du kunderna i fält och ger dina råd. Under höst och vinter planerar du växtodlingen tillsammans med dina kunder utifrån växtföljder, tillförsel av växtnäring och bäst strategi för jordbearbetning – allt efter gårdens förutsättningar. Under året arbetar du även med olika utvecklingsprojekt. Utifrån dina intressen och erfarenheter finns goda möjligheter att även arbeta med andra kunskapsområden inom växtodling.

Vad du kan bidra med

Vi letar efter nya kollegor med lång yrkeserfarenhet, men också efter nyutexaminerade talanger. För att du ska trivas hos oss och vi med dig är du som person initiativrik och utåtriktad. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:

  • Agronom/lantmästare eller motsvarande kompetens
  • B-körkort och tillgång till egen bil

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats där du får utvecklas och växa in i rollen som rådgivare och där du får stora möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter. Oavsett om du är ny eller erfaren finns många möjligheter för kompetenshöjning och vidareutveckling. Unikt för HIR Skåne är att vi är oberoende och du tillåts lägga allt fokus på kundens mål och intressen.

Övrig information

  • Placeringsort: På något av våra kontor i Borgeby, Skepparslöv, Hörby, Borrby eller Munka Ljungby.
  • Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse.
  • Tillträde: Enligt överenskommelse

Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående, dock senast den 15 augusti.

Frågor om tjänsten?

Anders Adholm, affärsområdeschef växtodling, 010-476 22 70,  anders.adholm@hushallningssallskapet.se

Kerstin Andersson, växtodlingsrådgivare ekologisk produktion, 010-476 22 72, kerstin.andersson@hushallningssallskapet.se

Läs mer om oss och sök tjänsten via jobb.hirskane.se