HIR Skåne söker lantbruksrådgivare med intresse för miljöfrågor

Pga hög efterfrågan på vår miljörådgivning söker vi dig med erfarenhet och intresse av lantbruk och dess miljöfrågor, som under hösten kan förstärka vår miljögrupp i arbetet med tillståndsansökningar.

Om oss

HIR Skånes affärsidé är att optimera lantbrukarnas produktion genom personlig rådgivning och att vara en kunskapsorganisation som utvecklar svenskt lantbruk. Som oberoende lantbruksrådgivare hos HIR Skåne fokuserar du på kundens intressen och blir ett värdefullt bollplank i lantbrukarens verksamhet.

Vill du också bli en i gänget av landets vassaste rådgivare? Välkommen till oss på HIR Skåne!

Om tjänsten

Arbetet innebär att du tillsammans med oss följer lantbrukaren genom tillståndsprocessen. Tillståndsansökningarna (enligt miljöbalken) handlar främst om utökning av djurhållning och biogasproduktion.

En stor del av ditt arbete är att i skrift beskriva den planerade verksamheten och utreda dess påverkan på omgivning och miljö.

Vad du kan bidra med

Vi letar efter en ny kollega, med lång yrkeserfarenhet eller nyutexaminerad talang med kunskaper inom ämnet. För att du ska trivas hos oss och vi med dig, är du som person initiativrik och utåtriktad. Du har en god förmåga i att formulera dig i skrift, arbeta effektivt och självständigt och du tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:

  • Agronom eller motsvarande kompetens
  • B-körkort och tillgång till egen bil

Övrig information

  • Placeringsort: På något av våra kontor i Borgeby, Skepparslöv, Hörby, Borrby eller Munka Ljungby, alternativt arbete från hemmakontor.
  • Omfattning: Deltid under hösten 2024
  • Tillträde: Enligt överenskommelse

Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående, dock senast den 15 augusti.

Frågor om tjänsten?

Anna Starck, affärsområdeschef miljö, 0708-16 20 32, anna.starck@hushallningssallskapet.se

Läs mer om oss och sök tjänsten via jobb.hirskane.se