Kurser & utbildning inom skog

Utbildningar inom landsbygdens näringar är en viktig del av Hushållningssällskapets verksamhet. Inom området skogsrådgivning erbjuder vi såväl öppna och paketerade kurser som företagsanpassade utbildningar.

Vi planerar och genomför ofta utbildningar efter kundens förutsättningar och behov. Kontakta oss och låt oss komma med ett förslag. Här är några exempel på aktuella utbildningar.

  • Grundkurs skog. Vänder sig till små och stora privata skogsägare som vill lära sig mer om skogsbruk.
  • Utbildning i miljöhänsyn vid avverkning. Vänder sig till entreprenörer och tjänstemän som arbetar i virkesköpande organisationer.
  • Motorsågskörkort. Hushållningssällskapets säkerhetsutbildning för nybörjare såväl som yrkesverksamma Kurserna är kvalitetssäkrade genom föreningen Säker Skog, och är klassade i olika nivåer från A-F.
  • Grönt kort utbildningar.
  • SYN-utbildningar (Natur- och kulturhänsyn). SYN är Skogsbrukets Yrkesnämnd och tillhandahåller en etablerad standard för hur utbildningar går till i de svenska skogarna. Hushållningssällskapet är ackrediterade för att hålla kurser i både grund- och förnyelseutförande, de ska förnyas vart femte år.

Kontakta oss för information om var och när kurserna genomförs.

Se våra planerade utbildningar i evenemangskalendern!

1. Klicka dig till evenemangssidan » 
2. Scrolla sedan ner på sidan till att du ser kalendern
3. Välj ditt Hushållningssällskap
4. klicka sedan på sök

Vi är Sveriges oberoende skogsrådgivare

Kvalificerad rådgivning till skogsägare över hela landet. Vad kan vi göra för dig?

Läs mer om våra tjänster