Service och värdskap

Vägen till nöjda matgäster går via god service och gott bemötande.

Vad innebär det? Hur bemöter jag mina matgäster på ett professionellt sätt? Det och mycket mer tar vi upp i kursen Service och värdskap.

Alla är gäster oavsett om de äter på en privat restaurang, ett gårdscafé,  är elev i en skola eller bor på ett äldreboende. Alla vill ha god service och ett trevligt bemötande.

Detta är något man tidigare kanske pratade mer om i privata verksamheter än i de offentliga restaurangerna på skolor eller äldreboende. Orsaken till detta kan vara att man i de offentliga verksamheterna ofta tänkt att ”vi har våra matgäster ändå; eleverna äter på skolan och de äldre finns på äldreboendet”.

Servicen är dock lika viktig i den offentliga verksamheten som inom den privata. Konkurrensen ökar mellan olika skolformer och äldreboende och många ser måltiden som ett starkt konkurrensmedel.

Det handlar om att arbeta för och vårda sitt varumärke, såväl inom den privata som inom den offentliga verksamheten. Att föra in begreppet värdskap – en blick, ett leende eller bara en liten nick gör så mycket. Man blir sedd som gäst!

Matkonsulterna

Vi jobbar över hela landet oavsett var i landet vi sitter. Välkommen att kontakta oss!

Hitta en kontakt nära dig