Sensorik

Vill du utforska dina sinnen? Träna upp din förmåga att analysera dina intryck och att uttrycka dig i ord?

Då är Sapere en bra metod! Våra sinnen och vår egen smak står i centrum när vi jobbar enligt Sapere-metoden. Vi arbetar med färger, dofter och konsistenser i maten, vi gör djupdykningar för att lära oss mer om matens egenskaper och blir kanske modigare och säkrare i vår matlagning och smaksättning. Metoden stimulerar till ökad nyfikenhet och att vi vågar prova nya produkter och maträtter.

Sapere-metoden är användbar oavsett om du arbetar med barn eller äldre. När människan blir äldre avtar lukt och smaksinne och då finns det risk att man tappar intresset för mat. På kursen lär vi oss om hur man förstärker smaker och plockar fram aromer som våra matgäster är bekanta med och som ökar matlusten. Mat som väcker minnen.

För småskaliga livsmedelsföretag

För dig som jobbar med produktutveckling är det viktigt att veta hur de olika sinnena interagerar med varandra. Hur grundsmakernas egenskaper och deras karaktärer – inklusive den femte grundsmaken “umami” – samspelar med syn, konsistens, arom och till och med måttlig hetta i smakupplevelsen.

Arbetar du på café, restaurang eller liknade? Med kunskap i sensorik kan du ta din matlagning till nya höjder!

Matkonsulterna

Vi jobbar över hela landet oavsett var i landet vi sitter. Välkommen att kontakta oss!

Hitta en kontakt nära dig