Mat för familjen

Maten spelar en betydande roll i barns utveckling och upptäckarglädje.

För att orka ta in alla intryck, lära och leka behöver alla barn bra mat.

Matstart – för de yngsta barnen

Matstart vill stimulera matintresset hos dig som är småbarnsföräldrar för att du ska kunna göra medvetna matval avseende kvalitet, miljö och näringsinnehåll. Bra matvanor ger ditt barn en bra start i livet!

Med Matstart för föräldragrupper på BVC ger vi en introduktion till den första barnmaten, hur gör jag och vad är viktigt att tänka på när jag ska börja med smakportioner?

I broschyren Matstart ger vi dig råd, tips och recept på bra barnmat som du kan laga själv.

Inspirationsfilmer

Matstart har  inspirationsfilmer om att laga egen barnmat! Filmerna visar hur du med enkla råvaror och redskap lagar god, hälsosam och färgglad mat. Genom att servera olika typer av mat kan du uppmuntra ditt barn att lära sig tycka om och upptäcka mat med olika smak, konsistens och färg. Se filmerna här»

Mat för familjen

Att laga mat åt familjen kan vara både enklare och roligare än du tror. Både till vardag och fest. Med ett helhetstänk vill vi på förmedla matglädje med sunda och härlig måltider. Vårt fokus är säsongens råvaror, gott, bra för hälsa och miljö, krångla inte till det i onödan. Hitta råd och inspiration inom allt som rör mat och matlagning på hungrig.nu»  Du kan också beställa broschyren ”Mat för familjen” med veckomatsedlar, inköpslistor, recept och matnyttiga tips.

Matkonsulterna

Vi jobbar över hela landet oavsett var i landet vi sitter. Välkommen att kontakta oss!

Hitta en kontakt nära dig

Matstart

Köp broschyren

Mat för familjen

Köp broschyren