Mentorsprogrammet för företagare

Ingen kan allt men alla kan något, varför inte dela med sig? Ta chansen att vidga ditt nätverk och jobba med utveckling av ditt företag tillsammans med en mentor som handplockas för att matcha dig och dina behov.

Att lära och utveckla genom kunskapsutbyte är inget nytt och inom många branscher bedrivs det mentorskapsprogram, för att just lyfta varandras företagande. EU:s landsbygdsprogram erbjuder nu genom Hushållningssällskapet samma stöd till företagare inom lantbruk och trädgårdsnäringen. Om du är intresserad så letar vi upp en lämplig mentor till dig där du kan få bolla dina tankar och funderingar, du ökar ditt kontaktnätverk och får någon som hjälper dig framåt.

Det är väldigt enkelt, man träffas två personer oftast ute i ladugården eller i fält, lyssnar på varandra, delar med sig av kunskap där man kan och om möjligt ger varandra en knuff i rätt riktning. Svårare än så är det inte. Målsättningen är att du ska ta nästa steg i ditt företagande under tiden ni träffas. Du kommer också att få möjlighet att träffa andra ambitiösa företagare och deras mentorer under programperioden.

Vem kan ta del av programmet?
  •  är heltidsföretagare inom jordbruk, trädgård eller rennäring eller en kombination av dessa
  •  vill starta eller har nyligen startat ett heltidsföretag inom jordbruk, trädgård eller rennäring eller kombinationsverksamheter
  •  har vilja och möjlighet att vara heltidsföretagare.

 

 

Idag bedrivs mentorsprogrammet i området Kalmar, Gotland, Östergötland, Jönköping och Kronoberg.  Du hittar aktuella programuppstarter i kalendern.

 

Vid frågor, kontakta:

Lovisa Filipsson,  0703-064 536

Nicklas Bengtsson, 0709-643 008

Louise Darius, 0708-29 08 26