Kunskapspoddens sommaravsnitt om attraktiva gröna utbildningar

Vilka väljer att studera på naturbruksgymnasier? Hur får vi fler att välja dessa utbildningar? Trots allt bättre söktryck är det svårt att attrahera nya grupper till dessa så kallade yrkesprogram. SLU har liknande situation. Lyssna på unga röster som har tips!

Kunskapspoddens sommaravsnitt handlar om vad som påverkar unga att satsa på utbildning inom den gröna näringen. Mats Halling, vd på Hushållningssällskapet Kalmar-Kronoberg-Blekinge berättar hur de arbetar med sociala medier för att nå ut till unga om möjligheterna till bra jobb och karriär. Det handlar om framtidsjobb, teknik och inte att gå och mocka hela dagarna.

Forskaren Alexandru Panican lyfter fram betydelsen av nya grepp när så många år handlat om att yrkesprogram mest är för skoltrötta. Flera elever medverkar och Hushållningssällskapets aktuella debattinlägg om behovet av en enhetlig gymnasieskola utan uppdelning uppmärksammas.

Ett kunskapsfrämjande poddavsnitt så här inför valet och veckorna innan alla elever får veta om de kom in på önskat program!

Lyssna på kunskapspodden.se/

En podd av Hushållningssällskapet i samarbete med RådNu/SLU.