Kunglig glans över Hushållningssällskapets MatGlad-appar!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick under högtidliga former ta emot var sitt exemplar av ”Kokboken MatGlad” på Kom Loss-mässan när Alingsås firade 400 år.

Hushållningssällskapets MatGlad-appar och koncept presenterades på KomLoss-mässan som detta året förärades med kunglig närvaro. Spänningen var stor i MatGlad-montern före mötet med Kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Men när de till slut dök upp var det bara roligt att få berätta om verksamheten för Kronprinsessparet som visade stort intresse och engagerat lyssnade och ställde frågor.

Jag känner mig helt överväldigad efter två fantastiska dagar på KomLoss-mässan i Alingsås. Så många fina möten fyllda med värme och gemenskap. Och så roligt att få berätta om MatGlad-koncepten för Kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Definitivt en av höjdpunkterna under mina år på Hushållningssällskapet, säger Margareta Frost-Johansson, utvecklingsledare Mat/Hälsa, Hushållningssällskapet Västra.

Hushållningssällskapets receptappar MatGlad och MatGlad helt enkelt guidar genom matlagningen från början till den färdiga måltiden.  Allting tillagas i kronologisk ordning steg-försteg så att både huvudrätt och tillbehör blir klara samtidigt. Målet är att alla, oavsett förkunskaper, ska kunna följa ett recept på egen hand och lyckas!

KomLoss-mässan är en mässa med fokus på ökad tillgänglighet, delaktighet och hälsa. Mässans syfte är att öka möjligheten för att alla ska kunna delta i fritidsaktiviteter, oavsett funktionsförmåga. Att öka livskvaliteten för personer med funktionsnedsättningar, är något som ligger kronprinsessan Victoria och prins Daniel varmt om hjärtat.