Klimatexpert i stor intervju

Det räcker inte med breda överenskommelser om klimat- och energipolitik. Det behövs en för de gröna näringarna också. Det tycker den hoppfulle klimatexperten Johan Kuylenstierna i profilintervjun i årets första nummer av Gröna Affärer som är ute nu.

Klimatet är ett hett debattämne och därför skriver vi om det och goda exempel inom jord- och skogsbruk under året. Ledaren tar upp ett annat högaktuellt ämne: livsmedelsberedskapen.

I det här numret kan du också läsa om hovslagaren Johanna Johansson i Västergötland som går mot strömmen och vågar satsa på mjölkproduktion. Unga landsbygdsföretagare på Gotland har ambitiösa framtidsidéer och i Norrbotten görs mousserande vin. Hur står det till med maten i skolor och på äldreboenden när kommunerna sparar? Svar i Utblick.

Bli medlem i Hushållningssällskapet och få tidningen som din förmån. Trevlig läsning!

 

Klimatprofilen Johan Kuylenstierna tycker att det pratas för mycket om vad vi inte vill. Han efterlyser en vision: ”Vi ska ha världens främsta jordbruk vad gäller klimat, miljö, djurhållning, men också produktivitet och lönsamhet.” Foto: Stefan Nilsson

 

Johanna Johansson på Kalvshestre gård vid Tvärred tog över svärfars kor och köpte en robot. Foto: Helena Wennström

 

Gotland satsade på Framtidslabb för unga företagare. Intensivt, men roligt och lärorikt, tyckte de efter 24 timmar då de fick nya idéer och gnuggade sina affärsplaner. Foto: Helena Wennström

 

Du som inte är medlem och får tidningen kan köpa lösnummer här.

Lösning på korsord och sudoku hittar du här.