Kickstarta 2017 med hälsosamma och hållbara matvanor!

Idag vet de flesta av oss att vi bör äta näringsriktig mat och röra på oss för att må bra. Men vilken mat ska man välja och hur tillagar man den? Samla dina arbetskamrater och kickstarta det nya året med Hushållningssällskapet!

Inköp av gymkort och löften om att äta mer hälsosam mat är standard för många när det nya året startar. Samtidigt efterfrågar dagens konsumenter i allt högre grad mer gröna och hållbara alternativ. Antingen utökar man mängden grönt på tallriken eller väljer att äta helt vegetariskt.

– Hållbara matvanor går hand i hand med hälsosamma matvanor. Mera grönt smakar inte bara gott utan gör gott för bättre hälsa och hållbara matvanor säger Hushållningssällskapets matkonsult Kristina Wikström.

Men hur väljer man hållbara alternativ och var hittar man dem?
Hushållningssällskapet erbjuder en workshop anpassad för företag och offentlig sektor som ger dig och dina anställda inspirationen och verktygen för en hållbar utveckling, både för er själva och för miljön.

– Under trevliga former och helt utan pekpinnar tittar vi på vad som är smart mat, och du får enkla tips som underlättar för dig både på arbetsplatsen och i hemmet. Workshopen innehåller både en teoretisk del och en praktisk del, och vi avslutar med en smakrik matstudio där vi tillsammans tillagar och avnjuter maträtterna med alla våra sinnen säger Kristina Wikström.

Bra matvanor bidrar till ett bättre liv – både på och utanför jobbet. Kontakta Hushållningssällskapet för att kickstarta det nya året.
Kristina Wikström, matkonsult Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten
070-556 41 80 | kristina.wikstrom@hushallningssallskapet.se

Exempel på upplägg:

Kombinera dagens frukost med en intressant föreläsning!
Ett frukostseminarium är ett bra tillfälle att samla personalen för information eller utbildning. Perfekt för er som inte får tiden att räcka till halvdagsutbildningar eller hela seminarier.

Workhops
Att laga mat tillsammans är ett bra tillfälle att stärka personalgruppen och samtidigt göra gott för både kropp och själ. Genom att arbeta praktiskt med smak, färg och form stimuleras inte bara gommen, utan alla våra sinnen. En workshop tar ca. 3 – 4 timmar och lämpar sig väl för personalgrupper upp till cirka 20 personer.