Välkommen på webbinarium!
Framtidens Grödor -vår mat! Igår, idag, imorgon med fokus på handel och konsument
I Sverige finns förutsättningar att producera en stor och intressant mångfald av både nya och äldre sorter av baljväxter och spannmål.
Men vad vill konsumenten ha? Finns efterfrågan och avsättning för nya produkter? Hur ser morgondagens mattallrik ut?
Innovativa och hållbarhetsmedvetna aktörer inom detaljhandel och odling/förädling/försäljning samt Hushållningssällskapets duktiga rådgivare delar med sig av kunskap framtidstro och erfarenhet i detta webbinarium.
Program:
13:00 Välkommen och inledning
Veronica Östling och Marie Hansson, projektledare Hushållningssällskapet Västra
Vad vill konsumenten äta nu och i framtiden?
13:15 Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland
13:35 Martina Jönsson, ägare av Matlabbet AB och hållbarhetscoach ICA
Paus
Så kan vi äta för att nå både miljö- och hälsomål. Vilka är framtidens livsmedel och hur kan de nå marknaden?
14:00 Cecilia Sassa Corin, matkonsult Hushållningssällskapet Västra
14:20 Tomas Erlandsson, Nordisk Råvara
Fikapaus
Vad KOSTAR det odlaren att producera bra mat? Och vad SKULLE maten behöva kosta?
15:00 Stefan Uddin, växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet Gotland
15:30 Panelfrågestund
Deltagarna ställer frågor i chatten och föreläsarpanelen svarar på olika frågeställningar.
16:00 Slut för idag
Webbinariet kommer att filmas, med din anmälan
godkänner du detta.
Seminariet ingår som en del i projektet ”Framtidens grödor –traditionella men okonventionella grödor till fram-tidens konsumenter” som finansieras av landsbygdsprogrammet 2014–2020 med pengar från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.
Projektet är ett samarbete mellan Hushållningssällskapen Västra, Gotland och Jönköping. Projektägare är Hushållningssällskapens Förbund.
Finansieras av:
Axel L Larssons fond