Virtuell studieresa till Ekologiska grönsaksodlare!

Plats Webbinarie
Datum och tid 26 oktober, 18.00-19.30

 

Följ med på vår virtuella studieresa till Ekologiska grönsaksodlare genom Sverige!

Under hösten 2021 och vintern 2022 kommer Hushållningssällskapet att sända åtta studiebesök via webben, filmade hos duktiga grönsaksodlare runt omkring i Sverige. Och du är välkommen att delta på alla!

Varje studiebesök kommer att visas under ett live-sänt webbinarie, där kan du ställa alla dina frågor och funderingar till studiebesöksvärden som är med vid webbinariet. Därefter kommer filmerna och det inspelade webbinariet att finnas tillgängligt för att tittas på i efterhand via ekofakta.se samt via Hushållningssällskapets hemsida. I projektet, som finansierats med hjälp av medel från Jordbruksverket inom ramen för den svenska livsmedelsstrategin, samverkar Hushållningssällskapet Västra, Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten, HS Konsult och HIR Skåne.

Efter varje webbinarie finns det möjlighet att anmäla sitt intresse för att få en mentor. Alla studiebesöksvärdarna kommer att vara mentorer, samt ytterligare 4 stycken duktiga grönskasföretagare och några av Hushållningssällskapets rådgivare. Mentorn kan då ge dig stöd och råd för hur du kan utvecklas i din roll som yrkesverksam ekologisk grönsaksodlare! För visst vore det härligt att ha någon att bolla med, en person som idag är etablerad odlare!

Första studiebesöket sänds den 26 oktober då vi kommer vi att få följa med på ett virtuellt studiebesök hos Sonia och Pierre Katarincek Rochat på gården Knalten, i Hökerum. Filmen från studiebesöket kommer att varvas med live-diskussion med Pierre och Sonia. Då finns det chans att lära känna dem mer men även ställa frågor om deras odling.

Filmvisning samt live-diskussion och frågestund

När: 26 oktober, kl 18.00–19.30
Var: Via Teams
Anmälan: Anmäl dig i formuläret här nedan senast den 25 oktober.

Länk skickas ut någon dag innan webinariet.

Frågor och funderingar: marie.hanson@hushallningssallskapet.se och ida.mackegard@hushallningssallskapet.se