Virtuell studieresa – del 4! Lya Gård

Plats Webbinarie
Datum och tid 18 januari, 18.00–19.30

Följ med på vår virtuella studieresa till ekologiska grönsaksodlare genom Sverige – del 4!

Under hösten 2021 och vintern 2022 kommer Hushållningssällskapet att sända åtta studiebesök via webben, filmade hos duktiga grönsaksodlare runt omkring i Sverige.
Den fjärde studiebesöket sänds den 18 januari
då vi kommer att följa med till Molly Rygg på Lya gård 101.

Vi kommer att visa tre kortare filmer från gården som varvas med en live-diskussion med Molly, diskussionen kommer att hållas på engelska men det går bra att ställa frågor på svenska.

Lya gård 101 ligger mellan Kvibille och Slättåkra i Halmstad kommun. Lya gård 101 är en KRAV-certifierad gård där det odlas grönsaker, frukter, blommor och örter på ca 1 ha, grönsakerna odlas i fasta bäddar enligt market gardening – princip. Blommor och jordgubbar säljs till självplock under säsongen. Gårdens grönsaker, ägg och blommor säljs via REKO-ring, till restauranger i närheten samt till gårdsbutiken ”Slättåkra Närproducerat”.

Alla filmerna och de inspelade webbinarierna kommer att finnas tillgängliga för att tittas på i efterhand via ekofakta.se samt via Hushållningssällskapets kursportal. I projektet, som finansierats med hjälp av medel från Jordbruksverket inom ramen för den svenska livsmedelsstrategin, samverkar Hushållningssällskapet Västra, Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten, Hushållningssällskapet i Uppsala och HIR Skåne.

Det finns möjlighet att anmäla sitt intresse för att få en mentor. Alla studiebesöksvärdarna kommer att vara mentorer, samt ytterligare fyra duktiga grönsaksföretagare. Mentorn kommer att ge dig stöd och råd för hur du kan utvecklas i din roll som yrkesverksam ekologisk grönsaksodlare! För visst vore det härligt att ha någon att bolla med, en person som idag är etablerad odlare!

Filmvisning samt live-diskussion och frågestund

När: 18 januari kl. 18.00–19.30
Var: Via Teams
Anmälan senast den : Gå till anmälningsformuläret »
Länk skickas ut senast vid lunchtid samma dag som webbinariet.
Frågor och funderingar: ida.mackegard@hushallningssallskapet.se och marie.hanson@hushallningssallskapet.se