Ägarskifte- Räkna med skogen för nästa generation.

Plats Skullaryds Älgpark
Datum och tid 31 mars, kl: 18-20

Att ta över ett lantbruk är inte lätt och det finns många saker att tänka på. Skogen har idag ofta en central roll i lantbruksföretaget och är viktig att räkna och prata om innan, under och efter ett ägarskifte. Under två kvällar fördjupar vi oss i skogsbruket och vad man bör tänka på vid ett ägarskifte om man har skog. Johannes Edforss, redovisningskonsult och skogsrådgivare håller föredrag om hur man ska tänka med skogskonton och skogsavdrag vid ett ägarskifte och annat som är bra att räkna på i skogen vid ett ägarskifte. Johan Nyman, skogsrådgivare håller ett föredrag om vad man bör ha för förväntningar/förhoppningar av skogen man tar över i det förändrade klimatet. Vad kan vi egentligt att vänta oss skogsbruket i framtiden och vad bör man förhålla sig till och få in redan i diskussionerna om ägarskiftet. 

 Vi kommer vara på Skullaryds Älgpark, Eksjö. Först till kvarn på de fysiska platserna. Det kommer finnas möjlighet att vara med digitalt, uppge det i anmälningslänken. Seminariet passar både dig som ska ta över och dig som ska lämna över. 

 Vi bjuder på matig macka.  

 Anmälan och kostnad 

Seminariet är kostnadsfritt. 

Anmäl krävs, det gör du via den här länken senast 30 mars 

 Vid frågor kontakta Lovisa Filipsson, 070-306 45 36, Lovisa.filipsson@hushallningssallskapet.se 

  Tips: Den 20 april kommer vi ha ytterligare en träff med tema skog. Då tittar vi på hur olika val kommer påverka framtiden skog. Mer info och anmälan hittar du i kalendern.