Vägen till den grönare maten

Plats Borgeby
Datum och tid 28 oktober, 12.30-16.00
Arrangör Hushållningssällskapet Skåne

Vill du vara med och skapa grönare menyer med det växtbaserade i fokus?

Det finns många spännande bönor, linser, ärtor, spannmål och annat grönt att upptäcka! I vår utbildning som riktar sig mot storhushåll och restauranger, hjälper vi dig att skapa grönare menyer med det växtbaserade i fokus vilka kan ackompanjeras av tillval av fisk, kött, ägg eller ost.

Du lär känna nya råvaror, svensk mångfald, nya maträtter och tips på hur man tillagar dem. Den goda smaken får stå i centrum samtidigt som vi hjälper dig hitta svenska alternativ framför de importerade.

Kursen genomförs i två steg

Steg 1 – teoretisk del den 10 oktober eller den 12 november på Bjärsjölagårds slott, Sjöbo Hitta hit»
Steg 2 – praktisk del den 28 oktober i Slottsstallets Restaurang och café, Borgeby Hitta hit»

Minimum deltagare 12 deltagare per tillfälle.

Kostnad

995 kronor exkl. moms per deltagare och tillfälle. Fika ingår.

Program steg 1 – teoretisk del

  • Bakgrund till de svenska och internationella hälso- och miljömålen
  • Hållbara matvanor och menyer – viktiga val för miljö, hälsa och ekonomi
  • Växtbaserade proteinråvaror som passar att odla i Sverige
  • Bra att tänka på när vi äter, lagar och serverar mer växtbaserad mat
  • Vad finns på marknaden? Svenskproducerade och växtbaserade proteinråvaror samt förädlade produkter

Program steg 2 – praktisk del

  • Råvarukunskap om växtbaserade och svenska proteingrödor
  • Smakgenomgång av diverse svenska kulturssorter
  • Aktiv matlagning med växtbaserade och svenska proteingrödor i fokus
  • Buffé dukas upp
  • Avsmakning och erfarenhetsutbyte

Kontakt

Har du frågor om kursen, kontakta Andreas Malmgren tel. 010-476 20 96 eller andreas.malmgren@hushallningssallskapet.se

Välkommen!

Anmälan