Datum och tid: Tisdag 24/11 kl 09.30 -15
Plats: Grans Naturbruksskola i Öjebyn
Program
09.30-10.00 Kaffe
10.00-10.15 Välkommen och kort information från Öjebyn Agro Park, samt info om EIP agri
Sara Byström, projektledare Öjebyn Agro Park
10.15-10.45 Inledning: Matupplevelser med närproducerade råvaror – paketerade besöksanledningar utifrån smaker och berättelser
Hur kan vi få ta del av Er skatt? Vilka är kunderna? Hur hittar den intresserade kunden dina varor/tjänster? Hur kan vi få fler som vidareförädlar Era råvaror? Hur kan vi tillsammans skapa hållbara evenemang? Möt Monica Äijä-Lenndin, projektledare på LTU Business inom främst besöksnäringen med utbildningar och utvecklingsprogram som exempelvis Matupplevelser Swedish Lapland – från jord till bord
10.45-12.15 Lokala företag berättar om sin verksamhet och sin väg till utveckling
10.45 – Järnspisen restaurang
Daniel och Cecilia Lindström driver tillsammans Järnspisen i Piteå, en a´la carte restaurang och delikatessbutik inspirerad av norrländska råvaror.
11.15 (ca) – Svedjan ost
Johanna och Pär Hellström har byggt ett gårdsmejeri på sin mjölkgård i Kågedalen, Västerbotten. 2014 belönades de med guldmedalj för en av sina ostar i SM i mathantverk, och kommer nu och berättar om sin verksamhet.
11.45 (ca) – Signar Hammargren – Rybsolja i Norrbotten
Signar Hammargren är en av initiativtagarna till rybsodling och oljetillverkning i vår norra landsända. Signar är även delägare i ett mikrobryggeri för öltillverkning, och delar med sig av sina tankar kring det.
12.15-13.15 Lunch
13.15-13.45 Fortsättning från förmiddagen – Svartvikens Lantbruk
Norr om Kalix driver familjen Lindbäck ett ekologiskt lantbruk med mjölkproduktion, men också med försäljning av ekologiskt kött, färsk mandelpotatis och broccoli direkt från gården. Svartviken är också anslutna till ekoturismföreningen och har en mängd aktiviteter i sitt utbud.
13.45-14.30 Kreativ verkstad
Vi diskuterar och ”brainstormar” gruppvis kring nya idéer och kreativa lösningar
14.30-15.00 Gemensam diskussion, summering, hur går vi vidare? Inkl kaffe
15.00 Avslut
Har du frågor, kontakta:
Sara Byström, projektledare Öjebyn Agro Park
Mobil 070-107 66 87 | E-post sara.bystrom@hushallningssallskapet.se
Anmälan till:
Veronica Landström, 0920-244 181 eller via e-post: veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se
Avgift
300 kr exkl. moms. Mat och fika ingår i priset.