Våga förverkliga din idé! Innovationsdag för de gröna näringarna

Plats Öjebyn
Datum och tid 24 november, 09.30-15.00

Du som tycker att utmaningar är till för att lösas och Du som har idéer och ambitioner för ett skapa ett framtida lönsamt företagande på landsbygden – kom och var med på Öjebyn Agro Parks innovationsdag! Tillsammans kan vi identifiera behov, samt inspireras till att hitta nya idéer och uppslag till kreativa problemlösningar för företagen. Målet för oss alla är nå en ökad konkurrenskraft och hållbarhet inom lantbruket.

Datum och tid: Tisdag 24/11 kl 09.30 -15
Plats: Grans Naturbruksskola i Öjebyn

Program

09.30-10.00 Kaffe

10.00-10.15 Välkommen och kort information från Öjebyn Agro Park, samt info om EIP agri
Sara Byström, projektledare Öjebyn Agro Park

10.15-10.45 Inledning: Matupplevelser med närproducerade råvaror – paketerade besöksanledningar utifrån smaker och berättelser
Hur kan vi få ta del av Er skatt? Vilka är kunderna? Hur hittar den intresserade kunden dina varor/tjänster? Hur kan vi få fler som vidareförädlar Era råvaror? Hur kan vi tillsammans skapa hållbara evenemang? Möt Monica Äijä-Lenndin, projektledare på LTU Business inom främst besöksnäringen med utbildningar och utvecklingsprogram som exempelvis Matupplevelser Swedish Lapland – från jord till bord

10.45-12.15 Lokala företag berättar om sin verksamhet och sin väg till utveckling

10.45 – Järnspisen restaurang
Daniel och Cecilia Lindström driver tillsammans Järnspisen i Piteå, en a´la carte restaurang och delikatessbutik inspirerad av norrländska råvaror.

11.15 (ca) – Svedjan ost
Johanna och Pär Hellström har byggt ett gårdsmejeri på sin mjölkgård i Kågedalen, Västerbotten. 2014 belönades de med guldmedalj för en av sina ostar i SM i mathantverk, och kommer nu och berättar om sin verksamhet.

11.45 (ca) – Signar Hammargren – Rybsolja i Norrbotten
Signar Hammargren är en av initiativtagarna till rybsodling och oljetillverkning i vår norra landsända. Signar är även delägare i ett mikrobryggeri för öltillverkning, och delar med sig av sina tankar kring det.

12.15-13.15 Lunch

13.15-13.45 Fortsättning från förmiddagen – Svartvikens Lantbruk

Norr om Kalix driver familjen Lindbäck ett ekologiskt lantbruk med mjölkproduktion, men också med försäljning av ekologiskt kött, färsk mandelpotatis och broccoli direkt från gården. Svartviken är också anslutna till ekoturismföreningen och har en mängd aktiviteter i sitt utbud.

13.45-14.30 Kreativ verkstad
Vi diskuterar och ”brainstormar” gruppvis kring nya idéer och kreativa lösningar

14.30-15.00 Gemensam diskussion, summering, hur går vi vidare? Inkl kaffe

15.00 Avslut

Har du frågor, kontakta:

Sara Byström, projektledare Öjebyn Agro Park

Mobil 070-107 66 87 | E-post sara.bystrom@hushallningssallskapet.se

Anmälan till:

Veronica Landström, 0920-244 181 eller via e-post: veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se

Avgift

300 kr exkl. moms. Mat och fika ingår i priset.