Dag 1 | Vi börjar med råvaran, mjölken, och går sedan vidare med grädde och tillverkning av smör. Vi lär oss mer kring kulturer och tillverkar fil och bredbar färskost. Avslutningsvis förbereder vi nästa dags ystning och pratar om lokalen och vilka krav som ställs. Här får du tips och exempel på olika alternativ.
Dag 2 | Vi börjar med en ystning av en långlagrad ost i traditionell Svensk stil. Här får du lära dig mer kring olika osttyper, mognadslager och lagringsalternativ. Workshopen avslutas med samtal kring företagande och försäljning.
Anmälan
Senast 20 mars till veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se
Avgift
500 kr exkl. moms.
Plats i dubbelrum på hotell ingår i anmälningsavgiften. Enkelrum kan lösas mot avgift.
Workshopen riktar sig främst mot nuvarande och blivande livsmedelsföretagare. I mån av utrymme erbjuds privatpersoner plats. Aktiviteten anordnas inom projektet ”Kompetenscentrum Mat i Norr” som finansieras via landsbygdsprogrammet.