Träff: Utveckla mat-temat längs väg 190

Plats Stora Lundby Golfklubb, Gråbo
Datum och tid 19 april, 18:00-20:00

Hur stärker vi tillsammans lokal matproduktion och gröna näringar längs väg 190? Vi vill träffa dig som bedriver verksamhet inom matproduktion och gröna näringar och alla andra som har intresse av att utveckla mat-temat längs väg 190.

Läs inbjudan som pdf

Den stadsnära landsbygden har unika möjligheter att utveckla de gröna näringarna och utveckla en lönsam och hållbar matproduktion med möjliga binäringar som t.ex. natur- och matturism m.m. Inom samarbetet LAB190 planerar Essunga, Alingsås, Lerum och Göteborg tillsammans med Västra Götalandsregionen och BRG en satsning på lokal matproduktion och gröna näringar i området längs väg 190 från Hjällbo till Nossebro. Tanken är att påbörja satsningen 2017.

2016 genomförde vi en undersökning där ett flertal markägare och näringsidkare fick svara på frågor om bland annat vad ni odlar, om ni har djur, om produktionen är ekologisk, utveckling av er verksamhet och möjligheter för att stärka samarbetet för ökad lokal produktion längs vägen. Svaren sammanställdes i en rapport med förslag på vad som skulle behöva göras för att stärka dessa näringar.

Vi bjuder därför in till ett möte på Stora Lundby golfklubb onsdagen den 19 april 18-20. Då kommer vi att presentera undersökningen och diskutera med er vilka insatser ni tror är bäst för att stärka era verksamheter.

Anmälan senast den 12 april

För att veta hur mycket fika vi skall beställa vill vi gärna att ni anmäler er till:
Björn Ohlén, bjorn.ohlen@vgregion.se
eller 0708-723769

Välkommen hälsar
Pernilla Nilsson – näringsutvecklare Essunga kommun
Jenny Linn – näringsutvecklare Alingsås kommun
Åsa Qvist – näringslivschef Lerums kommun
Dan Melander – näringsutvecklare Business Region Göteborg
Björn Ohlén – Västarvet /VGR
Christina Milen Jacobsson – Hushållningssällskapet Skaraborg
Lina Morin – Länsstyrelsen Västra Götaland

Läs mer om LAB190 på: www.vastarvet.se/lab190