Träff om lokal spannmålsförädling

Plats Hotell Forsen i Vindeln
Datum och tid 31 mars, 11.30-14.00
Arrangör Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten inom projektet Västerbottens spannmål

”…klart vi ska kunna odla spannmål för bröd även här och ha en kvarn…” kunde man nyss läsa i tidningen. Och visst är det så! Nu tar vi nästa steg för att förverkliga denna vision!

Är du intresserad av att odla spannmål som blir till lokalproducerat, norrländskt mjöl och andra livsmedel? Eller vill du själv förädla spannmål till nya produkter, kanske bli mjölnare? Vill du lära dig mer om marknaden för mjöl och bageriernas efterfråga?

Välkommen till denna dag där vi får veta mer om marknaden för lokala spannmålsprodukter! Coop och Polarbröd deltar och presenterar vilka möjligheter det finns för lokalproducerat mjöl i handeln och i bageriet och vilka krav som ställs på råvaror och processerna.

Vi börjar med gemensam lunch kl. 11.30 (betalas på plats). Vi hoppas att många har möjlighet att delta på plats för att knyta nya kontakter och diskutera vad som krävs för att gå vidare och vem som vill ingå i det fortsatta arbetet att låta en kvarn bli verklighet. Det är även möjligt att delta via länk.

Välkommen!

Anmälan: https://forms.office.com/r/bSeskaj1jP

Lunch betalas på plats, deltagandet i övrigt är kostnadsfritt.

Träffen arrangeras av Hushållningssällskapet inom ramen för projektet Västerbottens spannmål som finansieras av landsbygdsprogrammet och Region Västerbotten.