FRAMFLYTTAS: Träff om lokal spannmålsförädling

Plats Hotell Forsen i Vindeln
Datum och tid 20 januari, 14.00-16.30

”…klart vi ska kunna odla spannmål för bröd även här och ha en kvarn…” kunde man nyss läsa i tidningen. Och visst är det så! Nu tar vi nästa steg för att förverkliga denna vision!

På grund av rådande restriktioner väljer vi att flytta fram träffen. Du kan fortfarande anmäla ditt intresse via anmälningslänken så får du en inbjudan när vi har ett nytt datum.

Är du intresserad av att odla spannmål som blir till lokalproducerat, norrländskt mjöl och andra livsmedel? Eller vill du själv förädla spannmål till nya produkter, kanske bli mjölnare? Vill du lära dig mer om marknaden för mjöl och bageriernas efterfråga?

Välkommen till denna eftermiddag där vi får veta mer om marknaden för lokala spannmålsprodukter! Coop och Polarbröd deltar och presenterar vilka möjligheter det finns för lokalproducerat mjöl i handeln och i bageriet och vilka krav som ställs på råvaror och processerna.

Här finns även chansen till att träffa andra odlare och efter en fika med ett urval av lokala delikatesser ska vi gemensamt diskutera vad som krävs för att gå vidare och vem som vill ingå i det fortsatta arbetet att låta en kvarn bli verklighet.

Välkommen!

Anmälan: https://forms.office.com/r/bSeskaj1jP

Kostnad: 100 kr (betalas på plats)

OBS! Begränsat antal platser. Vi följer utvecklingen och tar hänsyn till aktuella rekommendationer med anledning av pandemin. Om smittläget eller restriktioner gör det omöjligt att hålla träffen fysiskt meddelas detta via mejl och vi kommer istället att erbjuda en digital träff.

Träffen arrangeras av Hushållningssällskapet inom ramen för projektet Västerbottens spannmål som finansieras av landsbygdsprogrammet och Region Västerbotten.