Swedish Winter i Hongkong

Plats Hongkong
Datum och tid 7 december
Arrangör Projektet Nationellt Exportlyft, Region Norrbotten och regionala livsmedelsstrategin Nära Mat samt Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten

I samarbete med projektet Nationellt Exportlyft, Region Norrbotten och regionala livsmedelsstrategin Nära Mat presenterar Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten en möjlighet för norrbottniska livsmedelsföretag att komma in på den asiatiska marknaden. Swedish Winter i Hongkong 7-14 december kan bli starten på din exportsatsning i Asien.

Svenska Konsulatet i Hongkong anordnar för andra året i rad Swedish Winter, en julmarknad längs med Hongkongs ca 700 meter långa strandpromenad Tsim Sha Tsui. Eventet beräknas locka närmare en miljon besökare.

På temat ”Swedish Winter” äger en mängd aktiviteter kopplade till svensk kultur och gastronomi rum. Marknaden bjuder på allt från svensk mat och fika med nybakt svenskt bröd till svenskt hantverk, bastu, isbar och ljusspel med norrskensprojektioner.

Dagarna kommer att kantas av musik och dansuppvisningar, ”Swed-talks” och Luciatåg. För den sportintresserade finns det möjligheter att prova vintersporter som ishockey, curling och skidåkning. Givetvis är även tomten på plats, så som sig bör på en julmarknad.

En utställning på temat svenska företag och svenska innovationer kommer att finnas på området. Utställningen kommer att ha fokus på smart industri, hållbar innovation och design.

Testbädd med enorm potential
Swedish Winter är en fantastisk möjlighet för svenska företag som vill testa sina produkter och tjänster på den kinesiska marknaden. Hongkong är ett skyltfönster mot Kina och även en port mot Asien. Företag som ställer ut på marknaden har även möjlighet till försäljning av sina produkter.

Hur kan mitt företag delta och vad kostar det?

Läs mer om Swedish Winter och om utställarpaketen i denna pdf.

Låter det intressant?
Vi behöver din intresseanmälan senast den 20 september.
Kontakta Pelle Johansson, Hushållningssällskapet, 070-244 51 98 | pelle.johansson@hushallningssallskapet.se