Workshop: Surdegsbakning på Presteles Trädgårdscafé

Plats Presteles Trädgårdscafé, Hörnsjö
Datum och tid 4 april, 09.00-17.00
Arrangör Hushållningssällskapet genom projektet Kompetenscentrum Mat i Norr

Välkommen till en workshop i Surdegsbakning med Mona Prestele. Aktiviteten anordnas inom projektet Kompetenscentrum Mat i Norr.

Program

09.00 Samling, presentation, förmiddagsfika med smörgås/ kaffe. Kort teoridel, olika typer av deghantering, framställning av surdeg, olika mjölsorter, hälsoaspekter.

10.30 Vi sätter degar, 2 sorters surdegsbröd, 1 sort surdegs- fralla, 1 sort surdegsbulle

12.30 Lunch med soppa, sallad och bröd

13.30 Vi formar och bakar bröden

16.00 Eftermiddagsfika med surdegsbulle, avslutning, utvärdering, boktips. Det går även att köpa mjöl och redskap hem. Beräknat avslut ca. 17.00.

Anmälan

Senast 20 mars till veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se

Avgift

200 kr exkl. moms

Workshopen riktar sig främst mot nuvarande och blivande livsmedelsföretagare. I mån av utrymme erbjuds privatpersoner plats. Aktiviteten anordnas inom projektet ”Kompetenscentrum Mat i Norr” som finansieras via landsbygdsprogrammet.