09.00 Samling, presentation, förmiddagsfika med smörgås/ kaffe. Kort teoridel, olika typer av deghantering, framställning av surdeg, olika mjölsorter, hälsoaspekter.
10.30 Vi sätter degar, 2 sorters surdegsbröd, 1 sort surdegs- fralla, 1 sort surdegsbulle
12.30 Lunch med soppa, sallad och bröd
13.30 Vi formar och bakar bröden
16.00 Eftermiddagsfika med surdegsbulle, avslutning, utvärdering, boktips. Det går även att köpa mjöl och redskap hem. Beräknat avslut ca. 17.00.
Anmälan
Senast 20 mars till veronica.landstrom@hushallningssallskapet.se
Avgift
200 kr exkl. moms
Workshopen riktar sig främst mot nuvarande och blivande livsmedelsföretagare. I mån av utrymme erbjuds privatpersoner plats. Aktiviteten anordnas inom projektet ”Kompetenscentrum Mat i Norr” som finansieras via landsbygdsprogrammet.