Styrelsearbete i praktiken – introduktion

Plats Digitalt
Datum och tid 3 februari, 9.00-12.00
Arrangör Hushållningssällskapet Östergötland

Hushållningssällskapet Östergötland erbjuder en WEBB-utbildning i styrelsearbete i praktiken onsdag 3 februari kl 09.00-12.00 2021
Kursen syftar till att förstå hur styrelsearbete fungerar i stora men även mindre företag och föreningar. Vi kommer kort att gå igenom de delar som är viktigast att förstå. I några ämnen är det inlagt grupparbete för att träna och diskutera.
Första kursen är en översiktlig genomgång och finns intresse gör vi ytterligare en kurs där vi kan vi fördjupa oss på några punkter.
Vi är mycket glada för att kunna erbjuda denna WEBB-kurs till er som är intresserade. Den genomförs med våra två erfarna medarbetare agronom Elenore Wallin samt jur kand Katarina Wiklund.
Kursen vänder sig till dig som är eller vill bli medlem i Hushållningssällskapet och som vill jobba i en styrelse, är engagerad i en förening eller medlemsorganisation och som vill lära mer om styrelsearbete. Deltagarna får ett intyg på vad kursen innehåller samt att man deltagit.

Kursen innehåller följande:

09.00
Inledning och presentation
Att jobba i styrelse
Vilka roller har du i en styrelse?
Elenore Wallin
09.45
Kaffepaus
10.10
Företagsformer – AB, EF
Föreningar, ekonomiska förening
Ekonomi och strategi
Elenore Wallin
11.00
Paus
11.10
Styrelse – vad är mitt ansvar som styrelseledamot, ordförande?
Praktiska tips om att jobba i styrelse
Katarina Wiklund
12.00
Avslut

Kursen är kostnadsfri. Anmälan görs till info.e@hushallningssallskapet.se med angivande av mailadress så att vi kan skicka ut en inbjudan med länk till teams.