Styckningskurs • 4 träffar

Plats Luleå
Datum och tid 3 februari, 12.00-16.00

Har du ledsnat på att se jaktlagets älgar förvandlas till färs? Är du sugen på att starta egen eller utveckla din verksamhet i livsmedelsbranschen? Skulle du vilja köpa hela djur från utvalda lantbrukare istället för att vara utlämnad till snabbköpets kötthyllor – eller är du bara vetgirig? Då är det här kursen för dig.

I samarbete med Andreas Krekula, styckmästare på Lilla Skafferiet, genomför nu Hushållningssällskapet en styckningskurs.

Vid fyra tillfällen under februari kommer vi att gå igenom nötdjurskroppens anatomi – som i väldigt hög grad liknar älgens – och lära oss hur vi på bästa sätt får fram och använder de olika styckningsdetaljerna.

Vid kursens slut har deltagarna både lärt sig hur man effektivt och fackmannamässigt styckar ett djur samt fått en inblick i hur man tillagar och vidareförädlar de olika styckdetaljerna. Vid kursens slut får deltagarna också dela på köttet vi styckat.

Kursen är öppen för alla. Medlemmar i Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten erhåller rabatt på anmälningsavgiften. Bli medlem här.

DATUM: 3, 10, 17 samt 24/2, samtliga söndagar i februari.

TID: 12.00-16.00.

PLATS: Lilla Skafferiet, Björkgatan 41, Luleå.

KOSTNAD: 3 500 kronor ex moms för medlemmar, 4 500 kronor för icke medlem.

KURSLEDARE: Andreas Krekula, styckmästare Lilla Skafferiet, samt Pelle Johansson, matkonsulent Hushållningssällskapet.

ANMÄLAN TILL: Veronica Landström, 0920-24 41 81 eller veronica.landström@hushallningssallskapet.se. OBS! Antalet platser är ytterst begränsat och principen först till kvarn gäller, så dröj inte för länge med din anmälan.