Studieresa till Halland och Skåne

Datum och tid 2 maj

Studieresan genomförs 2-4 maj inom ramen för projektet "Diversifiering och utveckling av gårdsbutiker och förädling med gården som bas".

DAG 1
Morgonflyg från Umeå resp. Skellefteå med gemensam samling vid ankomst på Landvetter.

Program: Samling efter ankomst till Landvetter, sedan besöker vi bl. a. Skårs Gård där vi intar en god lunch för att sedan fortsätta till studiebesöket på Öströö fårfarm, för att sedan åka till Ästad Vingård där det bli studiebesök, middag och övernattning.

DAG 2
09.00 Efter avresan från Ästad vingård gör vi fler studiebesök efter vägen sedan åker vi vidare till Gudmundsgården för lunch och studiebesök. På kvällen kommer vi till Ängavallen där vi äter en god middag och övernattar.

DAG 3
09.30 Efter en innehållsrik frukost på Ängavallen så åker vi vidare, för ett besök på Hallongården. Vi åker sedan till Bjärhus gård för lunch och studiebesök. Bjärhus gård har förädling av lamm-, kalv- och oxkött som kommer från djur som föds och levt hela sina liv på gården, griskött köps in från närliggande uppfödare för förädling och försäljning. Bjärhus gård har även en växtbutik. Grisgårdar och gårdar med uppfödning och förädling av fågel är också några av besöksmålen under resan.

Sedan fortsätter vår kulinariska resa till landsbygdsföretag inom mathantverk, diversifiering och förädling, för fortsatta studiebesök innan vi når flygplatsen.

ca 18.00 Avresa med flyg från Sturup.

Deltagaravgift 5000 kr exkl. moms, då ingår tre luncher, två frukostar, två middagar, fikar gör vi när och där det passar. Flyg ingår och resa med minibuss. För er som väljer hela projektpaketet för 6000 sek exkl. moms, ingår studieresan värde 5000 kr exkl. moms.

Anmäl dig senast 15 april till Helene Skogqvist tel. 0923-121 86 eller 070-343 42 54, e-post: helene.skogqvist@hushallningssallskapet.se

Uppge eventuell specialkost vid anmälan.

OBS! Begränsat antal deltagare.